Į Monte Karlo ralį išvykstantis D. Jocius: norisi parodyti geriausią rezultatą | Diena.lt

Į MONTE KARLO RALĮ IŠVYKSTANTIS D. JOCIUS: NORISI PARODYTI GERIAUSIĄ REZULTATĄ

  • 0

Likus kiek mažiau nei savaitė iki Monte Karlo ralio starto, šeštadienį Vilniaus oro uoste į Prancūziją buvo išlydėti „Arctic Energy World Rally team“ komandos lenktynininkai Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius. Šis lietuvių duetas sausio 25 dieną antrą kartą startuos sunkiausiame pasaulio ralio čempioanto pirmajame etape.

Lenktynininkas D. Jocius prieš pat skrydį sakė, kad dabar liko maloniausia ralio dalis. Pasak jo, atlikus visus formalumus su čempionato organizatoriais, teliks pasiruošimas ralio startui ir rezultatu parodyti pasiruošimą.

„Taip, mažas nerimas yra, nes turėjau labai sunkią, skausmingą reabilitaciją. Neaišku, kaip viskas bus varžybų trasose. Slegia didelė atsakomybė, norisi parodyti geriausią rezultatą. Visgi, kas liečia pasiruošimą, galima sakyti, kad padarėme viską, ką galėjome. Dabar privalome atlikti savo darbą ir parodyti rezultatą“, - kalbėjo sportininkas.

Pasak „Arctic Energy World Rally team“ komandos šturmano D. Zvicevičiaus, nuvykus į vietą, prieš startą pirmiausia lauks keli svarbūs pasiruošimo lenktynėms dalykai.

„Nuvykę iš organizatorių pasiimsime kelio knygas bei GPS siųstuvus. Įsikursime savo gyvenamoje vietoje, o nuo pirmadienio pradėsime greičio ruožų susirašymą. Tam turėsime tris dienas“, - prieš skrydį sakė D. Jociaus šturmanas.

Jau šį ketvirtadienį viso pasaulio autosporto gerbėjų akys kryps į pirmąjį pasaulio ralio čempionato etapą – Monte Karlo ralį. Prie starto linijos išsirikiuos net 68 ekipažai. Lyderių RC 1 klasėje varžysis 11 dalyvių, RC 2 – 17, RC 3 – 7 dalyviai. Gausiausioje RC 4 klasėje, kurioje yra ir lietuviškos pavardės, dėl aukščiausių pozicijų kovos net 25 dalyvių ekipažai, o RC5 ir RGT grupės – atitinkamai po 4 ir 3 ekipažus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS