J. Truchanovičius bandys perrašyti Lietuvos rankinio istoriją | Diena.lt

J. TRUCHANOVIČIUS BANDYS PERRAŠYTI LIETUVOS RANKINIO ISTORIJĄ

  • 0

Jonas Truchanovičius turi puikią galimybę padaryti tai, ko dar nebuvo pavykę nė vienam lietuviui - patekti į Europos rankinio federacijos (EHF) Čempionų lygos pusfinalį. „Montpellier“ (Prancūzija) klubas, kuriam atstovauja lietuvis, sekmadienį namuose žaidžia atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes su „SG Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) rankininkais.

Pirmasis mačas Vokietijoje baigėsi lygiosiomis 28:28.

Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse J. Truchanovičius buvo vienas rezultatyviausių savo komandos žaidėjų. Tuomet lietuvis pelnė šešis įvarčius, o rezultatyviau žaidė tik septynis kartus pasižymėjęs Ludovicas Fabregas. Toks geras lietuvio žaidimas nebuvo atsitiktinumas. Šį sezoną J. Truchanovičius Čempionų lygoje jau pelnė 47 įvarčius, o geriausias savo rungtynes sužaidė aštuntfinalio etape. Tuomet į „Barcelona“ (Ispanija) vartus J. Truchanovičius kamuolį siuntė net aštuonis kartus ir buvo išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Tokia „Montpellier“ sėkmė Čempionų lygoje nėra atsitiktinė. Prancūzijos lygoje klubas po 21 sužaistų rungtynių turi 37 taškus ir užima pirmąją vietą. Tiesa, vos dviem taškais nuo jo atsilieka daugkartinis čempionas „Paris Saint-Germain“ klubas.

Pastaroji ekipa vakar jau žengė ir į Čempionų lygos pusfinalį. Pirmąsias rungtynes su Kelcų „Vive“ (Lenkija) prancūzai laimėjo 34:28, o antrajame mače šventė pergalę 35:32. Arti Čempionų lygos pusfinalio yra ir trečia prancūzų ekipa „Nantes“. Ji pirmajame mače 33:27 nugalėjo „Skjern“ (Danija) klubą, kuris lygos šešioliktfinalyje eliminavo kito lietuvio Aideno Malašinsko Zaporožės „Motor“ (Ukraina). Paskutiniame ketvirtfinalyje santykius aiškinasi „Vardar“ (Makedonija) bei „THW Kiel“ (Vokietija) ekipos.

Nors J. Truchanovičius dėl traumos praleido pirmąjį pasaulio čempionato atrankos etapą Klaipėdoje, tačiau tikimasi, kad birželio 8 dieną vienas geriausių šalies rankininkų padės nacionalinei komandai lemiamose trečiojo atrankos etapo rungtynėse su Islandija.

GALERIJA

  • Jonas Truchanovičius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS