Jubiliejinis „Moterų ralis“: pergalę lėmė atkaklumas | Diena.lt

JUBILIEJINIS „MOTERŲ RALIS“: PERGALĘ LĖMĖ ATKAKLUMAS

Dešimtą kartą Lietuvoje surengtą „Moterų ralį“, kuriame dalyvavo 196 ekipažai, laimėjo panevėžietės.

Vairavo sunkvežimį

Ekipažai per 8 valandas turėjo įveikti 370 km maršrutą, kupiną įvairių išbandymų: slalomų, pažintinių galvosūkių, pramoginių užduočių.

„Nuotaika prie starto buvo puiki, tokia išliko ir finišuojant. Viskas pavyko, turime naujas nugalėtojas – Aukštaitijos sostinės atstoves“, – sakė viena „Moterų ralio“ organizatorių Neringa Simson.

Panevėžietės Rūta Markelevičienė, Sandra Nevulienė, Vaida Kuojienė ir Inga Leliukienė šio ralio pagrindinio trofėjaus siekė dešimtą kartą ir atkaklumas pasiteisino.

Organizatorių teigimu, šių metų renginys buvo itin intensyvus. Tiek daug piliakalnių, apžvalgos bokštų, bažnyčių, vandens telkinių, gamtos ir kultūros paveldo objektų, ko gero, nebuvo nė viename ankstesnių „Moterų ralių“.

„Dalyvės stebėjosi, kokia graži mūsų Lietuva. Tai ir yra vienas iš mūsų renginio tikslų: supažindinti moteris su gamtos ir kultūros paveldo objektais, skatinti jas keliauti po Lietuvą su šeimomis ir draugais“, – teigė N. Simson.

Ji pasidžiaugė, kad šiemet ralis buvo išskirtinis: pirmą kartą moterys sėdo prie sunkvežimio „Volvo FH“ vairo. Jekaterina Mackevič ir šturmanė Vilma Suchockienė puikiausiai įveikė visas užduotis.

Programa: ralio dalyvės išbandė jėgas slalomo rungtyse, grožėjosi gamtos ir kultūros paveldo objektais. / Organizatorių nuotr.

Užduotys ir azartas

Komentuodama, kaip lenktynininkės susidorojo su užduotimi kelio knygą skaityti skaitmeniniu formatu, N. Simson teigė, kad moterys prisitaikė prie naujovės.

Vairuotojų itin mėgstama rungtis – slalomai. Šiemet jų buvo keturi, tačiau vienas – netikėtas. Slalomą, kuris vyko vaizdingame Alytaus Dainų slėnyje, moterys turėjo važiuoti ne savo automobiliais, o persėsti į „Moterų ralio“ automobilį – stilingą miesto visureigį „Renault Austral“.

Ekipažai per 8 valandas turėjo įveikti 370 km maršrutą, kupiną įvairių išbandymų.

Slalomas dviem identiškais hibridiniais „Renault Austral“ su ratų sistema „4Control“ išlygino dalyvių jėgas. Nugalėtoją lėmė ne tik gerai manevruojanti tarp kūgelių technika, bet ir vairuotojos ir jos šturmanės sugebėjimai.

Įdomus faktas: net du trečdaliai dalyvių rinkosi juodos, o ne mėlynos spalvos „Renault Austral“, nors automobiliai buvo identiški.

„Netikėtumai „Moterų ralio“ dalyvių azarto ir pasiryžimo nė kiek nenumalšina, priešingai – tik pakursto“, – tvirtino N. Simson.

Nusiteikimą žūtbūt pasiekti finišą, organizatorės teigimu, geriausiai iliustravo ekipažo Nr. 49, pavadinimu „Oi, ne“, merginų ryžtas. Jos tikslą pasiekė su nuotykiais: sugedus automobilio pavarų dėžei, teko žaibiškai suktis iš situacijos ir persėsti į kitą automobilį.

Pergalė: bendros įskaitos nugalėtojos – panevėžietės R. Markelevičienė, S. Nevulienė, V. Kuojienė ir I. Leliukienė. / Organizatorių nuotr.

Dešimt įskaitų

„Moterų ralio“ dalyvės šiemet varžėsi net dešimtyje įskaitų: bendrojoje, pradedančiojo vairuotojo, pirmą kartą dalyvaujančių renginyje, istorinių automobilių, dviejų narių, daugiau nei dviejų narių, elektromobilių (EV), „Renault“ taurės, svečių ir komandų.

Nugalėtojos: bendrosios įskaitos ir daugiau nei dviejų narių – ekipažas „Aodes“ (R. Markelevičienė, S. Nevulienė, V. Kuojienė, I. Leliukienė), pradedančiųjų – „3 lygių kokybė“ (Agata Kazakevičienė, Kristina Liorančienė, Sigita Grockienė, Aistė Razmienė), pirmą kartą dalyvaujančiųjų – „Pivot“ (Gintarė Minelgienė, Goda Kondrotaitė-Žaltauskienė, Živilė Šneiderienė, Justina Turauskytė), istorinių automobilių – „Sėlinančios vapsvos“ (Agnė Mažeikienė, Renata Karpavičiūtė, Vaida Mažeikaitė, Neringa Juodkaitė), dviejų narių – „Kometos“ (Gerda Statkevičiūtė-Gylienė, Berta Šarkanienė), svečių – „Kauno policija“ (Agnė Griškevičiūtė, Laura Tamulevičienė, Karina Keiran, Aistė Povilaitytė), „Renault“ taurės – „Visai normalios“ (Raminta Grigaitytė, Dovilė Gribulienė, Ramona Grigaitytė, Edita Bilinskienė, Tatjana Petrauskienė), elektromobilių (EV) – „Stiliaus kablys“ (Oksana Kalvaitienė, Giedrė Suchockienė).

Organizatorių nuotr.

Saugiausiu ekipažu pripažintas „Punk idols“ (Jurga Chmara, Eirida Remeikaitė, Kristina Kim Taisan, Diana Grygorian), stilingiausiu – „SAVY važiuojam 2“ (Audra Kondrotė, Rūta Spranginienė, Aurelija Slavinskienė), azartiškiausiu – „Sėlinančios vapsvos“.

„Moterų ralis“ organizuojamas nuo 2015-ųjų. Tai masiškiausias ralio renginys, skirtas tik moterims.

2019 m. užfiksuotas Lietuvos rekordas: ralyje dalyvavo 1 444 moterys (364 ekipažai).

GALERIJA

  • Jubiliejinis „Moterų ralis“: pergalę lėmė atkaklumas
  • Jubiliejinis „Moterų ralis“: pergalę lėmė atkaklumas
  • Jubiliejinis „Moterų ralis“: pergalę lėmė atkaklumas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS