„Kaunas Hockey“ komandoje – lietuvių kilmės amerikietis | Diena.lt

„KAUNAS HOCKEY“ KOMANDOJE – LIETUVIŲ KILMĖS AMERIKIETIS

  • 0

Sezono viduryje prie ledo ritulio komandos „Kaunas Hockey“ prisijungė naujokas. Sausio pradžioje į Kauną atvykęs amerikietis Brendan Leavitt su mūsų šalimi turi ypatingą ryšį - jau netrukus jam bus įteiktas Lietuvos Respublikos pasas.

Masačusetso valstijoje gimęs 26-rių puolėjas pastaruoju metu gynė „Danville Dashers“ komandos, besivaržančios Federalinėje ledo ritulio lygoje (FHL), garbę. Lietuvių kilmės amerikietis taip pat yra žaidęs Prancūzijoje ir Švedijoje. 

„Tikiuosi, kad komandai būsiu naudingas ir ant ledo, ir rūbinėje - visgi neabejoju, kad tikslesnę užduotį man suformuluos treneris“, - apie savo vaidmenį „Kaunas Hockey“ kol kas nedaugžodžiauja amerikietis, kurio gyslomis teka lietuviškas kraujas. 

B. Leavitt sako, kad galimybė atkurti Lietuvos, jo promočiutės ir kitų giminių tėvynės, pilietybę jam asmeniškai buvo itin svarbi. Ši teisė atletui patvirtinta rudenį, o jau vasarį jam bus įteiktas ir piliečio pasas. „Manau, dėl to, kad turiu galimybę tapti Lietuvos piliečiu, man labai pasisekė“. 

GALERIJA

  • „Kaunas Hockey“ komandoje – lietuvių kilmės amerikietis
  • „Kaunas Hockey“ komandoje – lietuvių kilmės amerikietis
„Kaunas Hockey“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS