Klubo „Okinava“ sportininkai iškovojo kelialapius į Europos čempionatą | Diena.lt

KLUBO „OKINAVA“ SPORTININKAI IŠKOVOJO KELIALAPIUS Į EUROPOS ČEMPIONATĄ

  • 0

Savaitgalį įvyko Lietuvos kiokušin suaugusiųjų ir jaunių čempionatai. Juose septyni Klaipėdos sporto klubo „Okinava“ sportininkai kovojo dėl kelialapių į Europos čempionatą, vyksiantį Ispanijoje, ir visi septyni sportininkai sėkmingai į jį pateko.

Tiek suaugusiųjų, tiek jaunių amžiaus grupėse komandinėje įskaitoje klubas „Okinava“ užėmė 2-ąsias vietas.

Per dvi dienas septyni klubo auklėtiniai iškovojo 5 aukso, 3 sidabro ir 1 bronzos medalį.

„Okinava“ vienintelis klubas Lietuvoje, kurio sportininkai per vienas varžybas dalyvauja ir laimi net keliose karatė rungtyse (team kata, kata, kumite), o tai parodo, jog klubo auklėtinių fizinis pasiruošimo ir technikos meistriškumo lygis yra itin aukštas.

Sporto klubo „Okinava“ vadovė ir mokytoja Diana Mačiūtė jau net 20 kartą užtikrintai tapo Lietuvos čempione.

Šiose suaugusiųjų varžybose Diana tapo dviguba Lietuvos čempione. Ji asmeninėje kata rungtyje nugalėjo tris varžoves, tarp jų ir praėjusių metų Europos vicečempionę.

O team kata rungtyje kartu su savo komanda – Rima Lisinskaite ir Matu Sasnausku – užtikrintai laimėjo prieš kitas dvi komandas iš „Shodan“ (Klaipėda).

Lietuvos vicečempionu kata rungtyje tapo M. Sasnauskas, kuris įveikė du varžovus iš klubo „Shodan“ (Klaipėda), tačiau finale 2:3 teisėju sprendimu nusileido varžovui iš klubo „Shori“ (Kaunas).

Lietuvos vicečempione kumite rungtyje tapo R. Lisinskaitė, kuri pirmąsias dvi kovas užtikrintai laimėjo prieš varžoves iš „Sakura“ klubo (Vilnius) ir klubo „Osu“ (Kaunas), tačiau finale nusileido praėjusių metų Europos vicečempionei iš klubo „Takas“ (Anykščiai).

Jaunių amžiaus grupėje įspūdingai pasirodė vienas talentingiausių Klaipėdoje sportininkų Nikas Kvasys. Jis visose trijose rungtyse iškovojo aukso medalius.

Team kata rungtyje N. Kvasys, Kajus Malinen, Arsenij Djakov ir Paulius Zibalis užtikrintai laimėjo prieš kitas dvi komandas iš klubo „Shodan“ (Klaipėda).

Kata rungtyje N. Kvasys įveikė visus tris varžovus iš klubo „Shodan“ (Klaipėda) ir tapo čempionu.

P. Zibalis nugalėjo vieną varžovą iš klubo „Shodan“ (Klaipėda) ir iškovojo bronzos medalį.

Kumite rungtyje N. Kvasys tapo čempionu. Jis visas kovas užtikrintai laimėjo per pirmą laiką, nugalėjęs du varžovus iš klubo „Shodan“ (Klaipėda), o finalinę kovą net laimėjo anksčiau laiko prieš kovotoją iš Jurbarko sporto centro.

K. Malinen tapo vicečempionu. Visas pirmąsias tris kovas jis laimėjo taškais prieš varžovus iš „Baltas vilkas“ (Vilnius), „Argus“ (Panevėžys) ir Jurbarko sporto centro. Finalinėje kovoje Kajus susitiko su Europos čempionu ir pralaimėjo tik dėl praleisto taško.

Tiek jaunių, tiek suaugusiųjų varžybose nepriekaištingai teisėjavo „Okinava“ klubo mokytoja Kristina Basova.

Klubas didžiuojasi, kad turi ne tik puikius sportininkus, bet ir puikią tarptautinio lygio teisėją, kuri vyks teisėjauti ir į Europos čempionatą Ispanijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS