Ledo šokėjai tikisi išvengti klaidų | Diena.lt

LEDO ŠOKĖJAI TIKISI IŠVENGTI KLAIDŲ

Saitamoje (Japonija) prasidėjo pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame – ir Lietuvos atstovai: solisčių varžybas jau užbaigė Elžbieta Kropa, ledo šokių programą ruošiasi atlikti Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

Aplenkė dvi varžoves

Vakar Kauno žiemos sporto mokyklos "Baltų ainiai" auklėtinė E.Kropa (treneris Dmitrijus Kozlovas) už trumpąją programą pelnė 47,95 balo ir pagerino asmeninį rekordą.

Deja, Lietuvos čiuožėja tarp 40-ies dalyvių užėmė tik 38-ą vietą ir į kitą varžybų etapą nepateko. Vilnietė aplenkė Armėnijos atstovę Anastasiją Galustian (47,75 balo) ir Nyderlandų sportininkę Kyarhą Van Tiel (41,85 balo).

Lyderės poziciją užėmė olimpinė čempionė rusė Alina Zagitova (82,08 balo). Antroji buvo japonė Kaori Sakamoto (76,86 balo), trečioji – Elizabeta Tursinbajeva iš Kazachstano (75,96 balo).

Tarp 24 čiuožėjų, kurios iškovojo teisę atlikti laisvąją programą, yra ir estė Eva Lotta Kiibus (55,38 balo, 23-ia vieta).

Ant ledo – rytoj

Penktadienį trumpąją programą atliks A.Reed ir S.Ambrulevičius. Ledo šokėjai tikisi išvengti klaidų, kurių pasitaikė šiemet sausį Baltarusijoje įvykusiame Europos čempionate (Allison ir Saulius užėmė 13-ą vietą).

"Žinojome, ką privalome keisti, ką reikia tobulinti. Atrodo, viską koregavome. Viliuosi, kad mūsų programa bus ideali", – interviu LRT sakė A.Reed.

"Labiausiai norėčiau, kad mums pagaliau pavyktų be priekaištų atlikti laisvąją programą, – kalbėjo S.Ambrulevičius. – Jeigu pasiduosime emocijoms, tuomet nekontroliuosime veiksmų, kuriuos turėsime atlikti."

Europos čempionate teisėjai Lietuvos ledo šokėjų trumpąją programą įvertino 64,81 balo, o laisvąją – 99,30 balo.

Labiausiai norėčiau, kad mums pagaliau pavyktų be priekaištų atlikti laisvąją programą.

Padėjo G.Svistunavičius

A.Reed ir S.Ambrulevičiui pasiruošti pasaulio čempionatui padėjo Gintaras Svistunavičius – žinomas sportinių šokių specialistas, choreografas, su Gabriele Valiukaite atstovavęs Lietuvai šokių "Eurovizijoje", anksčiau dirbęs su olimpiečiais Margarita Drobiazko ir Povilu Vanagu.

"Tai buvo viena smagiausių ir produktyviausių savaičių per visus pastaruosius metus. Ačiū Gintarui už pagalbą tobulinant ne vien mūsų šokius, bet ir mus pačius. Esame amžinai skolingi!" – dėkojo S.Ambrulevičius.

Pernai Italijoje surengtame pasaulio čempionate A.Reed ir S.Ambrulevičius užėmė 20-ą vietą.

Ledo šokių varžybų favoritai Saitamoje – triskart pasaulio čempionai, olimpiniai vicečempionai Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas (Prancūzija), 2018 m. pasaulio vicečempionai Madison Hubbell ir Zachary Donohue (JAV), Europos vicečempionai Aleksandra Stepanova ir Ivanas Bukinas (Rusija).

2014-aisiais taip pat šiame Japonijos mieste įvykusiame pasaulio čempionate 15-ą vietą užėmė Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

Lyderiai – rusai

Vakar sportinių porų trumpąją programą sėkmingiausiai atliko pasaulio vicečempionai rusai Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas – jie pelnė 81,21 balo ir pagerino pasaulio rekordą, kuris priklausė irgi jiems (78,47 balo).

Antrą ir trečią vietas užėmė Kinijos čiužėjai – Wenjing Sui ir Congas Hanas (79,24 balo) bei Cheng Peng ir Yangas Jinas (75,51 balo).

Klaidų neišvengę Europos čempionai  Vanessa James ir Morganas Cipresas (Prancūzija) – tik septinti (68,67 balo).

Saitamoje varžosi 167 čiuožėjai iš 43 šalių.

Pasaulio čempionato prizų fondą sudaro 886 tūkst. JAV dolerių. Solistų (moterų ir vyrų) varžybas laimėję sportininkai uždirbs po 64 tūkst., sportinių porų ir ledo šokių nugalėtojai – po 90 tūkst. JAV dolerių. Kukliausias premijas gaus užėmę 6-as vietas – atitinkamai po 8 tūkst. ir 10 tūkst. JAV dolerių.

Pasiūlė naujovę

Japonai pristatė naujovę – čiuožėjų atliekamų šuoliukų technikos elementus fiksuojančią sistemą "IceScope".

Ši technologija, jau išbandyta pernai per pasaulio jaunių čempionatą, apskaičiuoja šuoliuko aukštį, trukmę ir čiuožėjo sukimosi greitį.

"Tai reikšminga papildoma informacija teisėjams, jie galės dar objektyviau įvertinti sportininkų pasirodymus", – teigė Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) viceprezidentas Aleksandras Lakernikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS