Lemiamos rungtynės: vyrų rankinio rinktinė kovos dėl kelialapio į pasaulio čempionatą | Diena.lt

LEMIAMOS RUNGTYNĖS: VYRŲ RANKINIO RINKTINĖ KOVOS DĖL KELIALAPIO Į PASAULIO ČEMPIONATĄ

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė trečiadienį 23 val. Lietuvos laiku Reikjavike (Islandija) stos į lemiamą kovą dėl patekimo į planetos pirmenybes. Pirmosios Lietuvos ir Islandijos rinktinės rungtynės Vilniuje birželio 8 dieną baigėsi lygiosiomis 27:27.

Lietuvos rinktinė į Islandijos sostinę išvyko tos pačios sudėties, kuri kovėsi ir pirmajame mače Vilniuje, rašoma pranešime spaudai. Tuomet daugiausiai įvarčių Lietuvos rinktinės gretose pelnė Aidenas Malašinskas (7), po penkis pridėjo naudingiausiu rungtynių žaidėju išrinktas Mindaugas Dumčius bei naujai iškeptas čempionų lygos nugalėtojas Jonas Truchanovičius.

Nacionalinė Lietuvos rankinio rinktinė Islandijos sostinę pasiekė jau antradienį po pietų. Su rinktine kartu skrendantis federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas džiaugėsi vyrų nusiteikimu ir teigė vis dar tikintis mūsų galimybėmis kovoti dėl kelialapio į 2019-ųjų metų pasaulio čempionatą Danijoje ir Vokietijoje.

„Trečiadienį mūsų rinktinės laukia neeilinės rungtynės. Vyrai tikrai supranta jų reikšmę ir yra nusiteikę kovoti tik dėl pergalės. Rungtynės Vilniuje parodė, kad turime dar daug potencialo pagerinti savo žaidimą ir tai padarius į Lietuvą galima grįžti su kelialapiu į pasaulio čempionatą“, – viltingai kalbėjo LRF prezidentas D. Pasvenskas.

Vienintelis prezidentą neraminantis faktorius tai laiko skirtumas. Lietuvos rinktinė su Islandija vietiniu laiku žais 20:00 val., o mūsų laiku tai bus valanda iki vidurnakčio (23:00 val.). Anot D. Pasvensko, jis ir pats jau pajautė laiko juostų skirtumą: „Nežinau kaip žaidėjai, bet aš šiandien prabudau pusę keturių ryto. Tikiuosi, jog žaidėjams pavyko geriau pailsėti ir tai neturės realios įtakos rungtynių eigai“, – lemiamą rungtynių dieną kalbėjo D. Pasvenskas.

Antradienį jau buvo sužaistos dvejos atsakomosios pasaulio čempionato rungtynės, po kurių paaiškėjo, jog į finalinį etapą keliauja Rusijos ir Norvegijos rinktinės. Rusai dviejų rungtynių serijoje pranoko čekus, o norvegai įveikė Šveicarijos rinktinę. Be Lietuvos ir Islandijos rungtynių šiandien dar susitinka Rumunija ir Makedonija, Vengrija ir Slovėnija, Švedija ir Olandija, Austrija ir Baltarusija.

Norint patekti į planetos pirmenybes Lietuvos rinktinei šiame mače gali užtekti ir lygiųjų. Jeigu šios rungtynės būtų rezultatyvesnės nei, kad susitikimas Vilniuje tuomet mūsų rinktinę tenkina ir lygiosios. Kitu atveju būtina pergalė nors vieno įvarčio skirtumu.

Paskutinį kartą Lietuva pasaulio čempionate žaidė 1997 metais Tokijuje ir tuomet iškovojo 10-ąją vietą. Dabartinis rinktinės treneris Almantas Savonis tame čempionate dalyvavo kaip vienas iš vartininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS