Lietuvis ultradviratininkas: tenka varžytis be maisto ir net miegoti viešuose tualetuose | Diena.lt

LIETUVIS ULTRADVIRATININKAS: TENKA VARŽYTIS BE MAISTO IR NET MIEGOTI VIEŠUOSE TUALETUOSE

  • 2

Įsivaizduokite net keturiolikos dienų lenktynes dviračiu, siaučiant audrai ar prie minusinės temperatūros. Tokioms avantiūroms jau ne vienerius metus pasiryžta Norvegijoje gyvenantis lietuvis Justinas Leveika. Ultradviratininkas prisipažįsta, kad tūkstančio kilometrų lenktynėse tenka varžytis ne tik be svarbiausių patogumų ar maisto, bet ir miegoti viešuose tualetuose, praneša LNK.

Vienas geriausių pasaulio ultradviratininkų dėl aukščiausių vietų kovoja ilgiausiose pasaulio trasose, kuriose lenktyniaujama be jokios išorinės pagalbos.

„Turi turėti įrankių dviračiui pasitvarkyti. Turi turėti bent porą vidinių kamerų, jei pradurtum padangas“, – kalbėjo dviratininkas.

Neseniai J. Laveika laimėjo sidabro medalį itin sunkioje JAV trasoje. Per dvi savaites jam teko nuvažiuoti daugiau nei 4 tūkst. km. Maža to, užpuolus didžiulei audrai, Justinui su dviem konkurentais teko slėptis viešajame tualete.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Mes trys, pirmaujantys dviratininkai, buvom užsidarę 12 val. į tualetą, kad pasislėptume nuo audros“, – teigė J. Laveika.

Pasak sportininko, tokių varžybų metų per parą jam dažnai tenka pamiegoti vos kelias valandas. Ilsimasi bet kokiose viešai prieinamose vietose. Lenktyniaujama net esant minusinei temperatūrai.

„Vienose lenktynėse žemiausia temperatūra buvo –3 laipsniai, o aukščiausia +50 laipsnių. Nusirengti visada gali, bet turi turėti, ką apsirengti šaltam orui“, – kalbėjo sportininkas.

Nepaisant didžiulių iššūkių, vien per šiuos metus skirtinguose turuose J. Laveika spėjo iškovoti tris aukso medalius.

„Neblogi metai, bet galėtų būti geresni. Čia buvo mano septintos varžybos ir nebuvau žemesnėje nei antroje vietoje“, – pasakojo J. Laveika.

Artimiausiose lenktynėse savo jėgas išbandys Kirgizijos aukštikalnėse, kuriose teks važiuoti 4 km aukštyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Haha

O narkasnia rašanti debiliškus komentarus jau kas skaitosi?

ha

pasiruodo, narkasnia gulinti po konteineriais tai ultradviratinininkai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS