Lietuvių irkluotojos iškovojo pasaulio taurės trečio etapo sidabrą | Diena.lt

LIETUVIŲ IRKLUOTOJOS IŠKOVOJO PASAULIO TAURĖS TREČIO ETAPO SIDABRĄ

  • 0

„Prieš finalą jaudinausi, bet su Donata nutarėme: padarysime viską, kad finišavus nereikėtų gailėtis“, – sakė irkluotoja Dovilė Rimkutė, kartu su Donata Karaliene iškovojusi pasaulio taurės trečio etapo sidabrą.

Liucernoje (Šveicarija) surengtų pasaulio irklavimo taurės trečio etapo varžybų finale porinę dvivietę irklavusios D. Rimkutė ir D. Karalienė 2 000 m įveikė per 6 min. 45,46 sek.

Pergalę šventė rumunės Ancuta Bodnar ir Simona Radis (6 min. 41,96 sek.). Bronzos medaliai įteikti kinėms Shiyu Lu ir Shuangmei Shen (6 min. 48,32 sek.).

„Atidavėme visas jėgas... Džiaugiuosi medaliu, rezultatu ir kad tik nežymiai pralaimėjome rumunėms“, – kalbėjo D. Rimkutė.

21-ų Dovilė ir 34-erių Donata, kartu irkluojančios antrą sezoną, šiemet Europos čempionate taip pat iškovojo sidabrą.

„Jaučiamės tvirtai, visada palaikome viena kitą. Kartu augame ir žinome, kad bėgant laikui būsime tik stipresnės“, – reziumavo D. Rimkutė.

Liucernoje startavo iš viso aštuonios lietuvių įgulos, tačiau į A finalus nepateko nei Viktorija Senkutė, Ieva Adomavičiūtė, nei Dovydas Nemeravičius, Mindaugas Griškonis, Domantas ir Dovydas Stankūnai, Armandas Kelmelis ir Giedrius Bieliauskas, Žygimantas Gališanskis ir Dominykas Jančionis.

Susumavus pasaulio taurės trijų etapų rezultatus, triumfavo britų irkluotojai (115 taškų), aplenkę australus (103 tšk.) ir šveicarus (95 tšk.). Lietuvos atstovai – 27 vietoje (7 tšk.), viena pozicija žemiau – estai (6 tšk.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS