Lietuvos ėjikės Europos čempionate finišavo pirmajame penkete | Diena.lt

LIETUVOS ĖJIKĖS EUROPOS ČEMPIONATE FINIŠAVO PIRMAJAME PENKETE

Berlyne (Vokietija) vykstančio Europos lengvosios atletikos čempionato moterų 20 km sportinio ėjimo varžybose šeštadienį Lietuvos atstovės Brigita Virbalytė-Dimšienė ir Živilė Vaiciukevičiūtė užėmė atitinkamai ketvirtąją ir penktąją vietas.

Tai aukščiausios vietos per visą Lietuvos ėjikų dalyvavimo Europos čempionatuose istoriją.

33-ejų metų B. Virbalytė-Dimšienė finišavo per 1 val. 27 min. 59 sek. ir 1 min. 2 sek. pagerino 2014 metais Neringos Aidietytės pasiektą Lietuvos rekordą. Iki trečiosios vietos ir bronzos medalio lietuvei pritrūko 29 sek.

„Svajojau apie aukštą vietą, o pirminis planas turbūt buvo „Top-6“. Apie medalius stengiausi negalvoti, bet mane džiugina tai, kad šį sezoną pradėjau tikėti savimi ir pradėjau svajoti apie aukštas vietas. Anksčiau ateidavau į startą ir net slapčiausiose mintyse negalėjau pagalvoti, kad užimsiu tokią aukštą vietą“, - švytėjo B. Virbalytė.

Sportininkė dėl „medinio“ medalio nesikrimto - bronzą pelniusi italė Antonella Palmisano mūsiškę aplenkė 29 sek. Auksą iškovojo Europos čempionatų rekordą pagerinusi ispanė Maria Perez (1:26.36), antra finišavo čekė Anežka Drahotova (1:27.03).

„Turėčiau sakyti, kad nusivylimas dėl neiškovoto medalio yra, bet būkime teisingi - nuo bronzos atsilikau pusę minutės, bet visi kiti veiksniai - Lietuvos rekordas ir toks didelis asmeninis rekordas - tą nusivylimą užgožia. Reikės tas viltis ir svajones atidėti kitam čempionatui“, - neliūdėjo B. Virbalytė.

Beje, ėjikių startas dėl dujų nuotėkio Berlyno širdyje buvo atidėtas net pusantros valandos. Ėjimo trasoje buvo jaučiamas dujų kvapas. Vis dėlto starto laiko pakeitimas lietuvių nesutrikdė.

„Manęs iš vėžių tai neišmušė. Susiskambinome su treneriu iš Australijos ir tarėmės, ką daryti. Matėsi, kad stresą patyrė jaunesnės sportininkės, kurioms tai buvo pirmas kartas. Man tiesiog buvo nepatogumų, nes darome tam tikrus veiksmus prieš varžybas ir juos reikėjo dar kartą kartoti. Lietuvai tai išėjo į naudą“, - sakė B. Virbalytė.

22-ejų metų Ž. Vaiciukevičiūtė distanciją įveikė per 1 val. 28 min. 7 sek. ir pasiekė naują šalies jaunimo (iki 23 metų) rekordą. Viktoro Meškausko auklėtinė gali džiaugtis savo karjeros rezultatą pagerinusi net pustrečios minutės.

„Emocijų labai daug, pati negaliu patikėti, kad praėjau tokiu laiku. Planavome daryti asmeninį rekordą svarbiausiose varžybose. Oras buvo labai geras, palankus, bet kad bus pagerintas Lietuvos rekordas, tikrai nesitikėjau. Dabar dar reikia kambaryje tiesiog apmąstyti, kaip čia viskas buvo“, - negalėjo patikėti Ž. Vaiciukevičiūtė.

Dalį distancijos - nuo šešto iki dvylikto kilometro - sportininkė iš Pabradės žingsniavo atsiplėšusi nuo visų varžovių.

„Kada pirmavau nepasitikėjimo savimi truputį buvo, bet ėjosi labai gerai. Treneris sakė, kad ėjau vienodu tempu, nesulėtėjau, tiesiog konkurentės pagreitėjo. Kada nors reikia eiti pirmai ir pagąsdinti priešininkes, bet buvo labai keista“, - prisiminė Ž. Vaiciukevičiūtė.

Dėl to, kad neišsilaikė prizininkių trejete lietuvė nepergyveno, tačiau vylėsi išlaikyti ketvirtąją poziciją - ją nuo B. Virbalytės skyrė vos aštuonios sekundės.

„Šiek tiek liūdna dėl ketvirtos vietos, nes nuo Brigitos atsilikau nedaug. Džiaugiuosi ir už ją, ir už save, manau, penkta vieta pirmame suaugusiųjų Europos čempionate yra išties aukšta“, - sakė ėjikė.

Jau dabar aišku, kad sekmadienį pasibaigsiančios Europos pirmenybės Lietuvai taps sėkmingiausiomis istorijoje. Berlyne mūsiškiai jau iškovojo du medalius, o dar penki lengvaatlečiai prasibrovė į geriausiųjų aštuonetą.

Šeštadienį 21.12 val. Lietuvos laiku 400 m bėgimo finale varžysis Agnė Šerkšnienė.

GALERIJA

  • Lietuvos ėjikės Europos čempionate finišavo pirmajame penkete
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS