Lietuvos mažojo regbio rinktinei artėja svarbiausias išbandymas | Diena.lt

LIETUVOS MAŽOJO REGBIO RINKTINEI ARTĖJA SVARBIAUSIAS IŠBANDYMAS

  • 0

Lietuvos mažojo regbio (regbio-7) rinktinės birželio 30 - liepos 1 dienomis laukia svarbiausias metų išbandymas.

Šiauliuose vyksiančiame Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro antrajame etape Lietuvos rinktinė sieks iškovoti kelialapį į elitinį „Grand Prix“ divizioną.

Pirmajame etape Kroatijoje Lietuvos regbininkai pasiekė finalą ir jame tik po pratęsimo nusileido Rumunijos komandai. Labai realu, kad būtent su rumunais ir vyks pagrindinė kova dėl patekimo į „Grand Prix“.

„Kalbant apie visą turnyrą Kroatijoje, tai jis mums buvo geras. Esu patenkintas, kokį progresą padarėme nuo pirmųjų iki paskutinių rungtynių. Finalą galėjome laimėti, bet pabaigoje padarėme porą techninių klaidų ir už tai buvome nubausti. Svarbiausia, kad parodėme, kad galime žaistu su tokia komanda kaip Rumunija“, - kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Sabelo Kolanisi.

Treneris mano, kad Šiauliuose pagrindiniais lietuvių varžovais vėl bus Rumunijos ir Belgijos regbininkai, taip pat pavojingi yra ukrainiečiai.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos regbininkai dalyvavo „Roma Sevens“ turnyre Italijoje. Jame mūsiškiai užėmė septintąją vietą. Ketvirtfinalyje lietuviai pralaimėjo „Grand Prix“ divizione kovojančiai Italijos ekipai. Didžiausia problema Italijoje buvo žaidėjų traumos.

„Turnyras Romoje buvo labai sunkus, nes jau jo pradžioje dėl traumų netekome keleto žaidėjų, o paskutinėse rungtynėse turėjome verstis su aštuoniais žaidėjais, - pasakojo S. Kolanisi. - Šiame turnyre man buvo svarbiausia, kad paaugtume kaip komanda. Kaip jau minėjau, dėl traumų negalėjome žaisti pajėgiausios sudėties, todėl ir nekėlėme tikslo užimti kuo aukštesnę vietą“.

Dabar visas dėmesys skiriamas turnyrui Šiauliuose. Prie Lietuvos komandos jau prisijungė Kroatijoje nežaidę Dainius Tamoliūnas ir Dovydas Taujanskas. Tiesa, treneris sakė, kad sunku dar spėlioti komandos sudėtį, nes visi žaidėjai Kroatijoje parodė, kad yra verti rinktinės, taip pat nėra aišku dėl kai kurių žaidėjų traumų.

„Intensyviai ruošiamės turnyrui Šiauliuose. Didelį dėmesį skiriame kamuolio kontrolei ir žaidimui atsitraukus. Taip pat koncentruojamės į darbą gynyboje, kas yra vienas svarbiausių dalykų mažajame regbyje“, - pridūrė S. Kolanisi.

Treneris iš PAR džiaugėsi turėdamas galimybę dirbti su Lietuvos komanda. Tai padeda tobulėti ir jam pačiam. S. Kolanisi žavisi lietuvių kovingumu.

„Esu patenkintas dirbdamas su šia komanda. Yra nemažai iššūkių, bet visi žaidėjai yra kupini entuziazmo ir žaisdami bei aukodamiesi vieni dėl kitų gali pasiekti puikių rezultatų“, - pabrėžė jis.

Lietuvos rinktinė Šiauliuose birželio 30 dieną žais grupėje su Vengrijos, Kroatijos ir Danijos komandomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS