Lietuvos rankininkai prieš prasidedančias kovas: turime daugiausiai šansų | Diena.lt

LIETUVOS RANKININKAI PRIEŠ PRASIDEDANČIAS KOVAS: TURIME DAUGIAUSIAI ŠANSŲ

  • 0

Jau šį penktadienį Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pradeda pasaulio čempionato atrankos kovas. Sausio 12-14 dienomis Lietuvos rinktinė visas tris atrankos rungtynes žais savo žiūrovų akivaizdoje – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Pirmaisiais Lietuvos rinktinės varžovais taps sunkiai nuspėjama Izraelio rinktinė. Izraelio rinktinę į pergalių kelią grąžinti bando patyręs strategas iš Makedonijos – Zvonko Šundovskis, o pagrindinis komandos ginklas – patyręs Čenas Pomerancas.

Kitais Lietuvos rinktinės varžovais bus Gruzijos nacionalinė komanda, kuriai taipogi vadovauja strategas iš Makedonijos – Andonas Boškovskis. Ši nacionalinė komanda daug vilčių sieja su savo jaunuoju Giorgiu Chiovrabadze. 16-metis rankininkais jau dabar laikomas vienu perspektyviausiu savo kartos žaidėjų ir turi ilgalaikę sutartį su prancūzų „Montpellier“ klubu.

Paskutiniais varžovais sekmadienį bus Latvijos rinktinė. Būtent latvius tiek Lietuvos rinktinės treneris Artūras Juškėnas, tiek lyderis Aidenas Malašinskas įvardijo kaip bene grėsmingiausius varžovus atrankoje. Latviai į Lietuvą atvyksta su savo pagrindiniu ginklu – 212 cm. ūgio Dainiu Krištopansu. Viename stipriausių Europos klubų žaidžiantis latvių milžinas šį sezoną yra itin rezultatyvus čempionų lygoje, o jo atstovaujama „Vardar“ savo grupėje užima pirmąją vietą.

Lietuvos rinktinė šioje atrankoje turės verstis be kelių traumuotų žaidėjų. Jau anksčiau buvo aišku, jog rinktinei negalės padėti Vokietijoje žaidžiantys Gerdas Babarskas bei Benas Petreikis, taip pat paskutiniosiomis dienomis iš rikiuotės iškrito „Šviesos“ lyderis Valdas Drabavičius, o atlikus išsamesnius medicininius tyrimus paaiškėjo, jog komandai nepadės ir „Montpellier“ klube žaidžiantis Jonas Truchanovičius.

Į kitą pasaulio čempionato atrankos etapą pateks tik grupės nugalėtojas. Praėjusioje atrankoje į planetos pirmenybes Lietuvos rinktinė užėmė trečiąją vietą ir į priekį praleido Slovakijos bei Bosnijos ir Hercogovinos rinktines. Iš mūsų grupėje atrankoje dalyvaujančių komandų tik Lietuvos rinktinė yra žaidusi finaliniame pasaulio čempionato etape – 1997 metais, tiesa latviai buvo labai arti patekimo į 2017 metų pirmenybes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS