Lietuvos regbininkai sezoną vainikavo šeštąja vieta | Diena.lt

LIETUVOS REGBININKAI SEZONĄ VAINIKAVO ŠEŠTĄJA VIETA

  • 0

Lietuvos regbio-7 rinktinė baigė savo sunkų, bet įspūdingomis pergalėmis pažymėtą sezoną. Paskutinėse olimpinio atrankos turnyro Lisabonoje (Portugalija) rungtynėse dėl 5-6 vietų sekmadienį lietuviams nebeužteko jėgų ir jie pralaimėjo rumunams 0:22 (0:12).

Po istorinės ir sunkios pergalės prieš pasaulio serijoje žaidžiančią Portugalijos komandą, Lietuvos rinktinė mėgino iškovoti "Plate" taurę, skiriamą už penktąją vietą. Deja, Lietuvos vyrams pritrūko energijos puolant, o klaidomis pasinaudoję rumunai įgavo naują kvėpavimą ir susikūrę sau pranašumą, jį išsaugojo iki mačo pabaigos.

Į olimpinio atrankos finalą pateko ir vienas pasauliniame turnyre Honkonge užsitikrino Rusijos ir Vokietijos komandos. Trečiąjį kelialapį pelnė airiai, kurie mažajame finale 15:7 įveikė Gruziją.

Lietuvos regbio-7 rinktinė šiuo turnyru baigė savo sugrįžimu į Europos elitą pažymėtą sezoną. Lietuvos regbininkai Europos "Grand Prix" diviziono čempionate užėmė aukštą devintąją vietą. Lietuvos rinktinė šiemet pirmą kartą istorijoje nugalėjo pripažintas regbio valstybes Velsą ir Portugaliją, po kelerių metų pertraukos buvo nugalėti italai.

Lietuvos regbio federacija kelia tikslą patekti į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS