Lietuvos regbis pradėjo bendradarbiavimą su Anglijos „Premier“ lygos klubu | Diena.lt

LIETUVOS REGBIS PRADĖJO BENDRADARBIAVIMĄ SU ANGLIJOS „PREMIER“ LYGOS KLUBU

  • 0

Lietuvos regbiui atsiveria dar viena galimybė tobulėti ir įgyti naujų žinių. Lietuvos regbis užmezgė ryšius su Anglijos „Premier“ lygos klubu „Worcester Warriors“. Du Lietuvos regbio treneriai Žygimantas Radžius ir Gediminas Marcišauskas bei Lietuvos regbio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis 10 dienų viešėjo Anglijoje ir galėjo susipažinti su aukščiausio lygio klubo virtuve iš vidaus.

„Pasisemta daug įvairiausių žinių iš skirtingų specialistų – mitybos, fizinio rengimo, gynybos, puolimo ir dar daug įvairių trenerių. Per 10 dienų gavome tiek daug informacijos, kad reikės kelių savaičių viską susidėlioti galvoje ir bandyti iš to kai ką pritaikyti Lietuvos regbiui ir savo klubui“, – kalbėjo žaidžiantis Šiaulių „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

LRF generalinis sekretorius I.Kukulskis džiaugėsi užmegztais svarbiais ryšiais, kurie prisidės prie Lietuvos regbio augimo. Jis prisipažino, kad daug ko panaudoti Lietuvoje nėra įmanoma, nes „Warriors“ ekipoje vien administracijoje dirba per 100 žmonių.

„Mūsų tikslas buvo išvežti trenerius, kad jie pamatytų profesionalaus klubo sistemą ir galbūt ką nors galėtų pritaikyti savo klubuose, – teigė I.Kukulskis. – Man pačiam buvo įdomu pamatyti visą komandos struktūrą ir kaip veikia tam tikros jos dalys – finansai, marketingas, komunikacija ir pats klubo valdymas. Kokia iš to bus nauda, dar sunku pasakyti. Reikės visų bendro darbo viską aptarti ir surasti, ką galima pritaikyti Lietuvoje. Suprantame, kad mūsų galimybės visiškai kitokios, bet bent dalį kai kurių dalykų, supaprastinus, galima bus išnaudoti Lietuvos regbio labui. Tai turėtų įnešti kokybės ir profesionalumo mūsų klubams. Stiprūs klubai – stipri ir federacija“.

Vienas LRF vadovų atskleidė, kad šis bendradarbiavimas yra toli gražu ne paskutinis.

„Warriors“ bus vienas iš klubų, su kuriuo norėtume bendradarbiauti ir ateityje. Mus domina ilgalaikiai ryšiai, kurių pagrindų Lietuvos klubai turėtų galimybių išvykti pasisemti patirties. Taip pat tie žaidėjai, kurie, mūsų manymu, atitinka profesionalų lygį, turėtų galimybę išmėginti savo jėgas aukščiausio lygio klubuose“, – pabrėžė I.Kukulskis.

Apie Lietuvos regbio atstovų vizitą savo interneto svetainėje pranešė ir pats „Warriors“ klubas. Lietuviai galėjo pajusti šio klubo gyvenimą tuo metu kai vyko pasiruošimas „Premier“ lygos rungtynėms.

„Norime padėkoti "Warriors" ekipai už skirtą laiką, kantrybę ir nuoširdumą. Tikiuosi, kad tai yra tik pradžia mūsų bendradarbiavimo“, – sakė I.Kukulskis.

„Warriors“ savo puslapyje taip pat rašo apie Lietuvos regbio atsiradimą ir paminima, kad Lietuvos rinktinė pasaulio reitinge yra aukštoje 34-oje vietoje. Taip pat paminima ir tai, kad nors Lietuvoje regbis yra mėgėjiškas, šalis sugebėjo užauginti „Premier“ lygos žaidėją. Jonas Mikalčius turėjo sutartį su „Premier“ lygos klubu „Harlequins“, o taip pat yra treniravęsis su „Warriors“ regbininkais. Deja, jo karjerą sustabdė sunki kelio trauma.

Šis Lietuvos atstovų vizitas vyko įgyvendinant Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) Erasmus+ mobilumo programą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS