Lietuvos šokėjams – medaliai iš tarptautinių varžybų | Diena.lt

LIETUVOS ŠOKĖJAMS – MEDALIAI IŠ TARPTAUTINIŲ VARŽYBŲ

  • 0

Praėjęs savaitgalis buvo ypač sėkmingas Lietuvos šokėjams, kurie tapo nugalėtojais, prizininkais ir finalininkais pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo varžybose Lenkijoje, Vokietijoje ir Kaune.

Varžybos Lenkijoje

Lenkijos sostinėje Varšuvoje vykusiose WDSF reitingo varžybose, „World Open” kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupėje, Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”) tapo nugalėtojais, o Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” - Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) laimėjo sidabro medalius.

Trečią vietą šioje grupėje užėmė rusai Evgenyjus Nikitinas ir Anastasia Miliutina. Varžybose dalyvavo 61 pora.

„World Open” kategorijos suaugusiųjų Lotynų Amerikos šokių grupėje Jokūbas Venckus ir Miglė Klupšaitė (Vilniaus „Ratuto”) užėmė šeštą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Vokietijos atstovai Marius Andrei Balanas ir Khrystyna Mošenska, antrą vietą užėmė lenkai Edgaras Marcos Borjas ir Alina Nowak, o bronzos medalius laimėjo Jakubas Lipowskis ir Diandra Aniela Illes, taip pat iš Lenkijos. Grupėje varžėsi 58 poros.

Jaunių II standartinių šokių grupėje Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Spindulys”) laimėjo sidabro medalius.

Grupėje nugalėjo Andreas Lepiste ir Sofia Dzevulskaja iš Estijos, o trečią vietą užėmė rusai Ivanas Gays ir Valeriya Rybina. Varžybose dalyvavo 20 porų.

Jaunimo standartinių šokių grupėje Karolis Burneikis ir Izabelė Šekaitė (Kauno „Tvistas”) laimėjo bronzos medalius.

Šioje grupėje nugalėtojais tapo rusai Ilya Gasanovas ir Liudmila Raevskaya, o antrą vietą užėmė Germanas Pugačiovas ir Ariadna Tišova, taip pat iš Rusijos. Grupėje varžėsi 35 poros.

Varžybos Vokietijoje

Savaitgalį Vokietijos mieste Dresdene vyko WDSF Šiaurės Europos šalių čempionatas, kuriame, senjorų I standartinių šokių grupėje, Tomas Rimkus ir Nerija Surblytė – Rimkienė (Kauno „Kaspinas”) laimėjo bronzos medalius.

Grupės čempionais tapo vokiečiai Victoras Fischeris ir Alexandra Rehn, o antrą vietą užėmė Fabianas Wendtas ir Anne Steinmann, taip pat iš Vokietijos. Varžybose dalyvavo 29 poros.

Dar vieną porą medalių, šį kartą sidabro, T. Rimkus ir N. Surblytė – Rimkienė laimėjo ten pat vykusiose WDSF senjorų I standartinių šokių grupės reitingo varžybose.

Šioje grupėje vėl nugalėjo V. Fischeris ir A. Rehn, o trečią vietą užėmė Gatis Simsons ir Julija Simsone iš Latvijos. Grupėje varžėsi 36 poros.

Varžybos „Kaunas Open 2018”

Dar vienos WDSF reitingo varžybos savaitgalį vyko Kauno sporto halėje.

„International Open” kategorijos suaugusiųjų standartinių šokių grupėje Edgaras Baltaragis ir Indrė Kučinskaitė (Kauno „Rolo” - „Sūkurys”) laimėjo sidabro medalius, o Georgyjus Kalašnikovas ir Domilė Šemeškevičiūtė (Kauno „Kaspinas”) užėmė ketvirtą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Danijos atstovai Dmitrijus Kolobovas ir Signe Busk, o trečią vietą užėmė Pierre – Henri Larcher ir Oleksandra Riabukha iš Prancūzijos. Varžybose dalyvavo 37 poros.

Jaunimo standartinių šokių grupėje K. Burneikis ir I. Šekaitė tapo nugalėtojais, Gedvinas Meškauskas ir Ugnė Bliujūtė (Kauno „Sūkurys”) laimėjo sidabro medalius, o Andrius Šleivys ir Gabija Marčiulaitytė (Kauno „Gintarėliai”) užėmė šeštą vietą.

Trečia vieta atiteko Aleksandrui Tišukui ir Katsiarynai Šibenko iš Baltarusijos. Grupėje varžėsi 32 poros.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija”) laimėjo aukso, G. Meškauskas ir U. Bliujūtė bronzos medalius, o Dimytro Taranovas ir Gabrielė Bartkutė ( Palangos „Palangos moksleivių klubas”) užėmė penktą vietą.

Antra vieta šioje grupėje atiteko čekams Tomui Boldis ir Marie Glistovai iš Čekijos. Varžybose dalyvavo 38 poros.

„Rising Stars” standartinių šokių grupėje Paulius Ditauskas ir Beatričė Abugelytė (Kauno „Kaspinas”) laimėjo bronzos medalius, o A. Šleivys ir G. Marčiulaitytė užėmė šeštą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė ukrainiečiai Oleksis Halaktionovas ir Olha Šadrina, o antrą vietą užėmė Yurijus Marčenko ir Kateryna Parfenyuk, taip pat iš Ukrainos. Grupėje varžėsi 13 porų.

„Rising Stars” Lotynų Amerikos šokių grupėje Mindaugas Martinaitis ir Monika Žalaitė (Kauno „Toro”) užėmė ketvirtą vietą.

Šioje grupėje nugalėjo rusai Mikhailas Fedotovas ir Elizaveta Simonova, sidabro medalius laimėjo Aleksejus Nikolaenko ir Sima Kumar, taip pat iš Rusijos, o trečią vietą užėmė Portugalijos atstovai Pedro Eugenio ir Carla Silva. Varžybose dalyvavo 12 porų.

Jaunių II standartinių šokių grupėje Justas Gedgaudas ir Ainė Rutkauskaitė (Kauno „Sūkurys”) laimėjo bronzos medalius, o Gediminas Galčius ir Elzė Gusčiūtė (Vilniaus „Šokių sostinė”) užėmė šeštą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Ukrainos atstovai Andris Buhlakas ir Anastasija Ušenko, o antrą vietą užėmė Vladislavas Esipenokas ir Elena Čebotova iš Rusijos. Varžybose dalyvavo 30 porų.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje Markas Sabaliauskas ir Ksenija Samusevič (Palangos „Svivelis”) užėmė trečią, Kipras Jasiukaitis ir Ieva Marija Tubutytė (Vilniaus „Davi”) penktą, o Kajus Domarkas ir Brigita Chmelevskytė (Vilniaus „Davi”) šeštą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo V. Esipenokas ir E. Čebotova, o sidabro medalius laimėjo Maksymas Prannyčukas ir Anna Kušnir iš Ukrainos. Grupėje varžėsi 35 poros.

Jaunių I standartinių šokių grupėje Nojus Karka ir Lukrecija Zemenauskaitė (Vilniaus „Davi”) tapo nugalėtojais, Vilius Gruodis ir Liepa Samajauskaitė (Vilniaus „Davi”) laimėjo sidabro, Kipras Burneikis ir Barbora Martinkevičiūtė (Kauno „Tvistas”) bronzos medalius, o Augustas Mikalauskis ir Augustė Švedaitė (Vilniaus „iDance” - „Vijūnas”) užėmė šeštą vietą.

Grupėje varžėsi 12 porų.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje V. Gruodis ir L. Samajauskaitė laimėjo aukso medalius, K. Burneikis ir B. Martinkevičiūtė užėmė penktą, o A. Mikalauskis ir A. Švedaitė šeštą vietą.

Antra vieta atiteko Nikitai Kulevoi ir Annai Mariai Pogrebnajai iš Estijos, o trečią vietą užėmė Nikolajus Gustolis ir Solomyja Muž iš Ukrainos. Varžybose dalyvavo 17 porų.

Senjorų II Lotynų Amerikos šokių grupėje Mindaugas Baškys ir Mika Šimkūnaitė (Vilniaus „Ratuto”) laimėjo bronzos medalius.

Grupės laimėtojais tapo suomiai Timo Lindfors ir Ekaterina Krutovskaya – Kauppinen, o antrą vietą užėmė Janis Kallio ir Satu Vuorjoki, taip pat iš Suomijos. Grupėje varžėsi 14 porų.

Senjorų II standartinių šokių grupėje Artūras Grebliauskas ir Beata Grebliauskienė (Kauno „Sūkurys”) užėmė penktą vietą.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė Juha Rautio ir Paivi Rautio iš Suomijos, sidabro medalius laimėjo estai Vaino Miil ir Kaia Linkberg, o trečią vietą užėmė Italijos atstovai Massimiliano Ferrini ir Elisabetta Galilei. Varžybose dalyvavo 17 porų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS