Lietuvos sporto reforma: geriausius atletus rengs federacijos | Diena.lt

LIETUVOS SPORTO REFORMA: GERIAUSIUS ATLETUS RENGS FEDERACIJOS

  • 0

Kūno kultūros ir sporto departamentas drąsiai imasi sporto reformos. Planuojama reorganizuoti geriausius atletus rengiantį Lietuvos olimpinį sporto centrą, šią atsakomybę perleidžiant federacijoms.

Ketvirtadienį pristatyti ir kriterijai, pagal kuriuos federacijos galės pretenduoti gauti finansavimą. Sporto federacijos pripažįsta, kad projektas pristatytas skubotai, neatsižvelgiant į visų interesus.

Kol Lietuvos sporto pasaulis sunkiai įsivaizduoja, kaip gyvens nuo naujųjų metų, Kūno kultūros ir sporto departamentas nemažina pagreičio dėl planuojamos sporto reformos. Žiniasklaidai pristatytas didelio meistriškumo sporto plėtojimo programos finansavimo kriterijų projektas. Jeigu jis bus patvirtintas, į apie 6 milijonus eurų galės pretenduoti daugiau nei 60 kriterijus atitinkančių Lietuvos sporto federacijų.

Didžiausių lėšų dalį – daugiau nei 60 procentų – susižers 13-kos strateginių olimpinių sporto šakų federacijos, tokios kaip krepšinio, lengvosios atletikos, bokso, irklavimo, plaukimo, šiuolaikinės penkiakovės ir kitų. Iš gautų lėšų federacijos du trečdalius turės skirti didelio meistriškumo sportininkų rengimui. Šia sritimi iki šiol rūpinosi reorganizuoti planuojamas Lietuvos olimpinis sporto centras.

Kad naujoji sporto finansavimo sistema pradėtų veikti, dar turi būti patvirtintas valstybės biudžetas.

Išsamiau – Ramūno Grumbino reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS