Mūšius Kauno ringe matys ne vien Europa | Diena.lt

MŪŠIUS KAUNO RINGE MATYS NE VIEN EUROPA

"Profesionalūs boksininkai ir mišrių kovos menų atstovai po vienu stogu ir tame pačiame ringe jėgas išmėgins pirmą kartą", – apie Kaune vyksiantį turnyrą "Dream Boxing & KOK World Series 2018" sakė Lietuvos bušido federacijos (LBF) prezidentas Donatas Simanaitis.

Susitiks "Žalgirio" arenoje

Kovotojai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Vokietijos, Baltarusijos, Graikijos, Brazilijos ir Makedonijos į "Žalgirio" areną susirinks rugsėjo 21-ąją.

Iš pradžių bus surengtos dvi varžybų atidarymo kovos.

Pirmasis iš Lietuvos sportininkų į ringą žengs 18-metis boksininkas kaunietis Laimonas Raibikis.

Kauno sporto mokyklos "Gaja" ir klubo "Daugirdas Gym" trenerio Mariaus Narkevičiaus auklėtinis išmėgins jėgas su 2017-ųjų Lenkijos čempionato bronzos medalio laimėtoju 20-mečiu Martinu Kacprowicziumi.

"Laimonas – kylanti Lietuvos bokso žvaigždė", – pabrėžė D.Simanaitis.

Po to tris raundus po 3 min. pagal KOK taisykles grumsis Matas Pultaražinskas (Kauno "Titanas") ir vilnietis Deividas Michnevičius.

Tarp kovotojų – olimpietis

Pagrindiniame turnyre boksuosis šilutiškiai Evaldas Petrauskas ir Vytautas Balsys, palangiškis Ąžuolas Zubė, alytiškis Rafaelis Pašajevas bei kaunietis Algirdas Baniulis.

Londono olimpiados prizininkas 26-erių E.Petrauskas susikaus su 35-erių Ukrainos čempionu Denisu Kaušanu.

Ą.Zubei teko marokietiško kraujo turintis Benis Ali (Vokietija), o V.Balsiui – kitas šios šalies atstovas, iš Angolos kilęs Sabio Qiala.

Praeitą savaitę Lietuvos sporto universiteto (LSU) treniravimo sistemų programos studentas V.Balsys pasaulio studentų bokso čempionate Rusijoje iškovojo bronzos medalį.

"Šis turnyras Lietuvos boksininkams – puiki galimybė pranešti apie save plačiai tarptautinei auditorijai: kovos iš "Žalgirio" arenos bus transliuojamos į 122 pasaulio šalis", – teigė D.Simanaitis.

Mindaugas ar Rodrigo?

Didelį ažiotažą kelia "Titano" kovotojo Mindaugo Narausko ir brazilo Rodrigo Mineiro akistata.

Pernai šie atletai taip pat kovojo "Žalgirio" arenoje ir teisėjai užfiksavo lygiąsias. Tuo nepatenkintas R.Mineiro pažėrė provokuojančių frazių, įsivėlė į žodžių mūšį su M.Narausko treneriu Mariumi Misiūnu, o priminti elementarių mandagumo ir pagarbos taisyklių brazilui į ringą įsiveržė net Lietuvos sirgaliai.

"Tąkart, pasibaigus turnyrui, ramiai pasikalbėjome, jis pripažino pasikarščiavęs, atsiprašė. Supratau jį – nesuvaldė emocijų. Kita vertus, kova buvo išties labai sunki, nervinga. Atidavėme visas jėgas", – prisiminęs 2017-ųjų akistatą "Kauno dienai" kalbėjo M.Narauskas.

Šiemet kaunietis tapo Europos muai tai profesionalų ir mėgėjų čempionu.

"Revanšo troško abi pusės, vyko ilgos derybos, kova turėjo įvykti gal prieš pusmetį, bet vis tekdavo ją atidėti. Galiausiai, pasitarę su treneriu M.Misiūnu, nusprendėme: Mindaugas ir Rodrigo vėl susitiks "Žalgirio" arenoje."

Viena akistata – moterų

Profesionalų ringe debiutuos 20-metė kaunietė Ernesta Kareckaitė, o prieš jos trenerį 26-erių Igną Barysą stos ukrainietis Andrejus Chochlovas.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentė, Kauno klubo "Cunamis" atstovė E.Kareckaitė kovos su Baltarusijos muai tai čempione, šių metų pasaulio pankrationo taurės varžybų vicečempione ir Europos mėgėjų mišrių kovos menų (IMMAF) čempionato bronzos medalio laimėtoja Jekaterina Diodorova.

Buvusi plaukikė E.Kareckaitė – Lietuvos kudo čempionė, pasaulio jaunimo kikbokso (WAKO) čempionato bronzos medalio laimėtoja ir planetos "K-1" mėgėjų čempionė.

I.Barysas pralaimėjimo kartėlio nėra patyręs nuo 2011-ųjų rugsėjo.

"Mano siekis – pergalė Kaune, mieste, kuriame esu gimęs ir augęs. Visi mane pažįsta – dirbu sukandęs dantis ir niekada nesidairau atgal, nesvarbu, ar kažką skauda, ar neišsimiegojau. Visada matau tik vieną tikslą – pergalę", – kalbėjo I.Barysas.


Varžovai

"Dream Boxing" (boksas)

Svorio kategorija iki 63 kg: E.Petrauskas (Lietuva) – D.Kaušanas (Ukraina).

Iki 69 kg: R.Pašajevas (Lietuva) – D.Ammannas (Vokietija).

Iki 76 kg: V.Balsys (Lietuva) – S.Qiala (Vokietija).

Iki 79 kg: Ą.Zubė (Lietuva) – B.Ali (Marokas-Vokietija).

Per 90 kg: A.Baniulis (Lietuva) – I.Bezverchnyj (Ukraina).

Bušido

Pagal KOK taisykles 

Svorio kategorija iki  60 kg: E.Kareckaitė (Lietuva) – J.Diodorova (Baltarusija).

Iki 71 kg: M.Narauskas (Lietuva) – R.Mineiro (Brazilija).

Iki 86 kg: T.Steponkevičius (Lietuva) – R.Aukštikalnis (Latvija).

Pagal MMA bušido taisykles

Svorio kategorija iki 68 kg:

I.Barysas (Lietuva) – A.Chochlovas (Ukraina).

Iki 67 kg: E.Fokinas (Lietuva) – V.Andruchovičius (Baltarusija).

Iki 68 kg: V.Tarasevičius (Lietuva) – N.Boulis (Graikija).

Per 93 kg: T.Pakutinskas (Lietuva) – V.Paraskevas (Makedonija).

Pagal muai tai taisykles

Svorio kategorija iki 75 kg: S.Gaižauskas (Lietuva) – D.Parkeris (Didžioji Britanija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS