Naktį naują bolidą netikėtai išbandęs A. Juknevičius atskleidė Dakaro ateitį | Diena.lt

NAKTĮ NAUJĄ BOLIDĄ NETIKĖTAI IŠBANDĘS A. JUKNEVIČIUS ATSKLEIDĖ DAKARO ATEITĮ

  • 0

Startuoti viename iš FIA pasaulio „Cross Country“ taurės etapų svarstęs Antanas Juknevičius svajonę paaukojo vardan vilties įsigyti naujesnį automobilį. Tiesa, Dakaro legenda į Abu Dabį vis tiek išvyko – kaip ir kasmet jis stebėjo vieną sunkiausių pasaulio čempionato etapų iš arti. Arabijos dykumoje Antanas  spėjo pasitreniruoti neįprastomis sąlygomis, o išgelbėjęs lenktynių lyderį gavo gamyklinės komandos pasiūlymų ir garantuotą atsakymą, kur vyks 2020 m. Dakaro ralis.

Trijų visureigių lietuvių desantas auštant jau raižo kopų keteras – 10 Dakaro ralių įveikusio Antano Juknevičiaus vedami, jie ieško geriausios vietos stebėti smėlynais lekiančius „Abu Dhabi Desert Challenge“ dalyvius, o po kelių valandų jau juda kito punkto link. Po ilgos dienos kopose su nuotykiais, komanda patraukia viešbučio link, tačiau romantišką nuotaiką sutrikdo skambutis, kitame gale – varžybų lyderių „Overdrive“ komandos vadovas su pagalbos šauksmu.

„Visą dieną prabuvus ant saulės, pasikapsčius normaliai norisi užbaigti dieną šalto gėrimo bokalu prie baseino. Nepaisant to, Jean Marcas prašė išgelbėti lenktynes – jų lenktynininkas Yazeedas Al Rajhis sulūžo kopose likus gal 30 km iki finišo. Nebūtume Dakaro ligoniai jei nepadėtume, kad ir naktį – juk jau įpratę“, – nuotaikingą istoriją pasakoja A. Juknevičius. „Vienas ekipažas važiavo paimti mechanikų, kitas – pastatyti automobilį patogiai – gedimai rimti, tai 100 val. bauda jau garantuota bet kuriuo atveju. Mechanikai sutaisė reduktorių, hidraulines kojas, o Yazeedą ištransportavom į bivuaką. Beliko kažkam parvairuoti naktį per kopas, tai spėkit...“

Apie vidurnaktį aklinoje tamsoje didžiulėse JAE kopose Antanas surengia pirmus testus su dar kol kas tik svajonėse esančiu naujos kartos „Overdrive“. Grįžęs į stovyklą lietuvis pasitinkamas komandos vadovo, kuris iškart žeria padėkas ir pasiūlymus – smagiai pasijuokę ir atsisakę bet kokių padėkos dovanų, lietuviai 3 val. nakties iškeliavo į viešbutį.

Kitą vakarą stovykloje Saudo Arabijos talentas Yazeedas Al Rajhis, po gedimo užėmęs pirmą vietą etape, ir Lietuvos Dakaro vilkas Antanas Juknevičius juokauja – Yazeedas lieka skolingas. Tačiau vienos iš 10-ies turtingiausių ir įtakingiausių Saudo Arabijos šeimų atstovas atsiskaito iškart, atskleisdamas viešą paslaptį su garantija.

„Vietinis, galima sakyti, Saudo Arabijos atstovas mums patvirtino – „A.S.O.“ ir šalies valdžia jau pasirašė sutartį dėl 2020 metų Dakaro ir 10 metų plano – iki 2030 m. sunkiausios pasaulio varžybos vyks Arabijos pusiasalyje“, – laukiamiausią metų naujieną atskleidžia Antanas Juknevičius. „Mums tai – labai gera žinia, ką tik pasitreniravom šiose dykumose, išbandėm naują techniką. Dabar beliko tik Dakaro fanams ruoštis – pirkti bilietus ir planuoti keliones.“

GALERIJA

  • Naktį naują bolidą netikėtai išbandęs A. Juknevičius atskleidė Dakaro ateitį
  • Naktį naują bolidą netikėtai išbandęs A. Juknevičius atskleidė Dakaro ateitį
  • Naktį naują bolidą netikėtai išbandęs A. Juknevičius atskleidė Dakaro ateitį
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS