Nauja lenktynių serija mėgėjams ir profesionalams | Diena.lt

NAUJA LENKTYNIŲ SERIJA MĖGĖJAMS IR PROFESIONALAMS

  • 0

2019 m. vasarą Baltijos šalyse debiutuos "Baltic Time Attack Series" lenktynės, kurios vyks daugelyje valstybių itin didelio populiarumo sulaukusiu principu. Pagrindinė šių varžybų ypatybė yra tai, kad jose gali dalyvauti bet kas: ir greičio mėgėjai su savo serijiniais automobiliais, ir profesionalai su specialiai paruoštais sportiniais automobiliais.

Tarptautinė tokių lenktynių formato patirtis rodo, kad jos dažniausiai tampa pirmu žingsniu automobilių sporte tiems vairuotojams, kuriuos nervina greičio ribojimai ar greitį fiksuojančios kameros bendrojo naudojimo keliuose. Kartu tai yra rimtos varžybos ir patyrusiems lenktynininkams, kuriems tai bus puikiausia galimybė tobulinti savo vairavimo įgūdžius ir kuo geriau parengti automobilius kitiems startams.

Šį sezoną ketinama surengti keturis "Baltic Time Attack Series" etapus, kurie vyks pačiose moderniausiose ir saugiausiose Baltijos šalyse žiedinių lenktynių trasose: "Auto24 Ring" Pernu, Estijoje (gegužės 4 d. ir rugsėjo 28 d.) ir "Bikernieki" Rygoje, Latvijoje (birželio 22 d. ir liepos 28 d.).

Šių lenktynių dalyvių užduotis tarsi ir paprasta: varžybų dieną užfiksuoti savo greičiausią vieno rato įveikimo laiką, kuris bus lyginamas su kitų dalyvių laiku tam, kad būtų išaiškintas nugalėtojas.

Šių lenktynių dalyvių užduotis tarsi ir paprasta: varžybų dieną užfiksuoti savo greičiausią vieno rato įveikimo laiką, kuris bus lyginamas su kitų dalyvių laiku tam, kad būtų išaiškintas nugalėtojas. Sezono pabaigoje bus nustatyti bendros įskaitos ir atskirų klasių nugalėtojai. Kiekvienas vairuotojas trasoje turės galimybę praleisti 50 min.: 10 min. skirta kvalifikacijai ir vyks du važiavimai po 20 min., kurie ir lems geriausio rato įveikimo rezultatą.

Šių varžybų dalyviai pagal savo automobilių paruošimo lygį bus skirstomi į septynias klases. Vienu automobiliu galės dalytis ir keli vairuotojai. Tam, kad dalyviai vieni kitiems kuo mažiau trukdytų, į trasą jie bus išleidžiami pagal kvalifikacijoje pasiektus rezultatus. Nors trasoje važiuos ne vienas automobilis, tačiau tai nebus problema – bet kuriuo atveju jie nestartuos vienu metu (panašų vaizdą galima išvysti per "Formulė-1" kvalifikaciją).

Šios varžybos žiūrovams bus įdomios ir tuo, kad nebus pertraukų tarp važiavimų, be to, tikimasi, jog galingiausių sportinių automobilių klasėse dėl aukščiausių rezultatų kovos ne tik žinomi lenktynininkai iš Latvijos, bet ir specialiai šiam renginiui ruošta technika važiuojantys užsieniečiai. Naujiena Baltijos šalyse taps "Supercar" klasė, kurių atstovus, vairuojančius eksliuzyvinius automobilius, bus galima išvysti ir šioje lenktynių serijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS