„Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete | Diena.lt

„NEMUNO ŽIEDO“ MOTOCIKLŲ GRIAUSMĄ GALIMA BUS STEBĖTI INTERNETE

  • 0

Rugpjūčio 19 d. Kačerginės „Nemuno žiede“ susitiks Lietuvos plento čempionato dalyviai ir Latvijos motociklų lenktynių profesionalai. Tiesioginę renginio transliaciją galima bus stebėti internete.

Sezonas beveik pasiekė finišo tiesiąją, todėl dėl taškų savo klasėse bei atstovaujamo klubo kovoja Lietuvos geriausieji. Ryškėja ir čempionatų lyderiai, siekiantys ne tik užsitikrinti savo užimamą vietą, bet ir surinkti kaip galima daugiau taškų tiek asmeninėje įskaitoje, tiek savo atstovaujamam klubui. „Superbike“ įskaitoje lyderio pozicija džiaugiasi Evaldas Mikutis („Moto20“ klubas“), „B1000“ grupėje – Mantas Živatkauskas, atstovaujantis „Redline Racing Team“ komandą, „B600“ lyderis – Justinas Gadliauskas („Navas Racing Club“ komanda). 

Šį savaitgalį trasoje ratus suks ir kiek atskirai šį sezoną nuo kitų klasių vykstantis motociklų sporto naujokų – „Pretendent“ – čempionato etapas. Pastarojo C1000 klasėje užtikrintai lyderio poziciją laiko Raimundas Skaisgiris („Roadhogs motors“ komanda), o C600 kol kas laimi jo komandos draugas Arvydas Valaitis. Komandinėje įskaitoje lyderio poziciją užsitikrinusi „ATV Monstrai“ klubas iš Klaipėdos.

„Čempionatuose taškai dar nesudėti“

Nors kai kuriuos Lietuvos čempionato dalyvius ir skiria, atrodytų, nemenkas taškų skirtumas, visi taškai ant „i“ dar nėra sudėti. Kiekvieno etapo metu savo klasėje važiavimą laimėjęs lenktynininkas gauna 25 taškus. Todėl nei vienoje iš klasių sezono geriausieji dar nėra aiškūs. Kaip teigia čempionato etapų organizatorius ir „Navas Racing Club“ atstovas Linas Navickas, kažką sveikinti dar būtų gerokai per anksti. „Tiek kažkam pergale džiaugtis, tiek pulti kažką sveikinti būtų gerokai per anksti. Tai – ganėtinai neprognozuojamas sportas, niekada nežinai, kas laukia sportininkų. Taip pat, reiktų nepamiršti, kad „Pretendent“ čempionatuose dalyvaujantiems motociklininkams vieno, paties blogiausio etapo taškai anuliuojami, tad čia kovos virs iki pat paskutiniųjų šio sezono varžybų sekundžių“, – sakė organizatorius.

„Iš kitos pusės, tiek važiuojantys, tiek stebintys varžybas gali džiaugtis. Vieniems smagiau žiūrėti, o kitiems dar džiugiau dėl savo pergalių – per paskutinius du metus stebime sportininkų skaičiaus augimą, kuris yra beveik dvigubas. Ir mums smagu, kad jie važiuoja ir jiems smagiau važiuoti – kur čempiono titulas, pasiektas tarp vos kelių dalyvių, o kur – ženkliai konkurencingoje klasėje. Visi sportininkai turi ir ką parodyti, ir dėl ko pakovoti.“ – pasakojo dar vienas organizatorius ir plento žiedo komisijos atstovas Vidas Stankevičius.

Tiesioginė varžybų transliacija

Pasakodami apie būsimas varžybas, „Navas Racing Club“ atstovai nepamiršo paminėti ir vieno džiugiausio šių varžybų momento – pastarąsias bus galima stebėti tiesiogiai gazas.lt interneto svetainėje ir internetinio portalo 15min.lt socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.

„Šiame etape sportininkų laukia ne tik prizai ir renginio partnerių bei rėmėjų dovanos, bet ir tiesioginė varžybų transliacija. Tai – itin reta praktika motociklų sporte Baltijos šalyje. Tačiau norime, kad tiek motociklų sporto mėgėjai, tiek motociklininkai gautų galimybę parodyti save ir pažiūrėti į kitus“, – teigė V. Stankevičius.

„Sezonui artėjant link pabaigos, norime, kad sportininkai turėtų ką prisiminti. Stengiamės, kad renginys būtų kokybiškas. Kaip ir visada, žiūrovai varžybas galės stebėti nemokamai. Šį kartą mūsų draugų „ARV-Auto“ ir „Vimota“ dėka, negalintys atvažiuoti į trasą sportininkų važiavimus galės stebėt internete.“ – apie būsimą renginį pasakojo L. Navickas.

Tiesiogiai gazas.lt portale bus galima matyti visas varžybas nuo 16 val.:

16 val. „Pretendent“ C1000 ir C600 lenktynės;

16:30 val. „Pretendent“ čempionato apdovanojimai;

16:40 val. „B600“, „B1000“, „Supersport“, „Superbike“ lenktynės;

17:10 val. „B600“, „B1000“, „Supersport“, „Superbike“ apdovanojimai.

Renginio tvarkaraštį ir daugiau informacijos apie pačias varžybas galima rasti renginio organizatorių „Navas Racing Club“ interneto puslapyje, taip pat jų socialinio tinklapio „Facebook“ paskyroje.

GALERIJA

  • „Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete
  • „Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete
  • „Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete
  • „Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete
  • „Nemuno žiedo“ motociklų griausmą galima bus stebėti internete
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS