Pagirtinai kovojusi Lietuvos rankinio rinktinė nepateko į pasaulio čempionatą | Diena.lt

PAGIRTINAI KOVOJUSI LIETUVOS RANKINIO RINKTINĖ NEPATEKO Į PASAULIO ČEMPIONATĄ

  • 1

Lietuvos rankinio rinktinė trečiadienio vakarą Reikjavike pagirtinai kovojo prieš elitinę Islandijos komandą, bet galiausiai krito 31:34 ir nepateko į 2019 metų pasaulio čempionatą.

Rungtynės Vilniuje baigėsi lygiosiomis 27:27. Taip pat atkakliai klostėsi mačas ir Islandijoje, bet islandai įrodė pranašumą prieš Artūro Juškėno auklėtinius.

Islandai buvo laikomi stipriais poros favoritais, tačiau Lietuvos rinktinė kibo varžovams į atlapus nuo pat rungtynių pradžios. Pirmojo kėlinio pabaigoje islandai buvo atitrūkę 17:13, tačiau po pirmųjų 30 minučių lietuviai atsiliko tik 16:18.

Tokia pat atkakli kova virė ir antrajame kėlinyje. Islandai vis atitrūkdavo, bet lietuviams pavykdavo sumažinti skirtumą. Likus žaisti keturias minutes, islandai pirmavo 32:29, lietuviai dar turėjo šansų pretenduoti į lygiąsias, kurių būtų užtekę pirmą kartą per 21 metus patekti į pasaulio čempionatą, bet svarbiu metu suklydo Mindaugas Dumčius ir rungtynes pergalingai baigė islandai.

Lietuvos rinktinę į priekį vedė net 8 įvarčius pelnęs Aidenas Malašinskas. 6 įvarčius pridėjo Mindaugas Tarcijonas, penkis – M.Dumčius, keturis – Mindaugas Urbonas.

Lietuvos rinktinės vartininkas Giedrius Morkūnas atrėmė net 17 varžovų smūgių.

Iki šiol vienintelį kartą pasaulio čempionate lietuviai yra žaidę 1997-aisiais, kai pirmenybės vyko Japonijoje. Tuomet mūsiškiai tarp 24 komandų užėmė aukštą 10-ąją vietą.

Lietuva: Aidenas Malašinskas 8, Mindaugas Tarcijonas 6, Mindaugas Dumčius 5, Mindaugas Urbonas 4, Rolandas Bernatonis 3, Gerdas Barbarskas ir Jonas Truchanovičius po 2, Žanas Virbauskas 1.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

irm

"Elitinė Islandijos komanda..." Islandijoje iš viso gyvena apie 300 tūkst. gyventojų, maždaug kaip Kauno mieste

SUSIJUSIOS NAUJIENOS