Pasaulio plaukimo taurėje – dar vienas D. Rapšio medalis | Diena.lt

PASAULIO PLAUKIMO TAURĖJE – DAR VIENAS D. RAPŠIO MEDALIS

  • 0

Šeštadienį Budapešte (Vengrija) vykstančiame paskutiniame šio sezono „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės etape Danas Rapšys iškovojo antrąjį bronzos medalį.

Vakar trečias finišavęs vyrų 400 m laisvu stiliumi rungtyje, šiandien lietuvis pasirodė 200 m plaukimo kompleksiniu būdu finale. Čia nuotolį įveikė per 1 min. 59,38 sek. ir buvo visai arti jam priklausančio šalies rekordo (1.59,14 min.).

Šios rungties nugalėtoju ir vėl tapo Pietų Afrikos Respublikos plaukikas Matthew Satesas (1.57,72 min.), finale pranokęs amerikietį Kieraną Smithą (1.58,98 min.).

Įpusėjus distancijai D. Rapšys dar buvo antras, bet po etapo krūtine smuktelėjo į septintą poziciją. Sugrįžti į lyderių trejetuką lietuviui padėjo stiprus finišas laisvuoju stiliumi – šį etapą mūsiškis įveikė greičiausiai iš visų finalo dalyvių.

Rytoj panevėžietis pasirodys vyrų 200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Geriausiai iš lietuvių šis Pasaulio taurės sezonas klostosi D. Rapšiui. Po dviejų etapų surinkęs 107,1 taško bendroje vyrų įskaitoje jis užima penktą vietą.

Moterų grupėje Rūta Meilutytė su 70,2 taško kol kas rikiuojasi 16-a iš 80-ies taškus renkančių sportininkių, o A. Šidlauskas tarp 92-jų klasifikuotų plaukikų yra 36-as.

Tiek D. Rapšys, tiek R. Meilutytė yra laimėję tą pačią plaukimo rungtį abiejuose varžybų etapuose. D. Rapšys Berlyne ir Atėnuose nugalėjo vyrų 200 ir 400 m plaukimuose laisvu stiliumi, o R. Meilutytė abu kartus buvo greičiausia moterų 50 m krūtine rungtyje.

Jei lietuviams pavyks pakartoti šiuos pasiekimus ir Budapešte, jiems atiteks vadinamoji triguba karūna ir 10 tūkst. JAV dolerių siekianti premija.

Varžybos Vengrijoje prasideda 10 val. Lietuvos laiku, o finalai numatyti 18.30 val.

Prieš olimpinius metus varžybos tradiciškai rengiamos 50 m ilgio baseine, tad visi pasaulio taurės serijoje dalyvaujantys plaukikai turi galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS