Pavyzdys rinktinei – „Žalgirio“ žygis | Diena.lt

PAVYZDYS RINKTINEI – „ŽALGIRIO“ ŽYGIS

„Jeigu pasiruošime maksimaliai ir žaisime kaip vakar žaidė „Žalgiris“, manau, laimėsime“, - šypsojosi Arnoldas Bosas. Jo įvartis padėjo Lietuvos ledo ritulio rinktinei pratęsti pergalingų pasirodymų seriją pasaulio čempionate Kaune.

Lietuviai po pratęsimo 5:4 palaužė Ukrainos komandą, nors buvo iššvaistę dviejų įvarčių persvarą.

„Dainius Zubrus gerai užstojo ukrainiečių vartininkui matomumą, tad man reikėjo tik pataikyti, - apie lemiamu tapusį epizodą aiškino A.Bosas. - Kai pasitaiko tokia proga, paprastai aš pataikau“.

Paklaustas, kodėl lietuviai su Ukrainos rinktine tvarkėsi taip sunkiai, įvarčio autorius svarstė, jog galbūt rinktinė neįvertino varžovų, nes šie pirmenybėse nedemonstravo optimalios sportinės formos.

„Gal ir nenusiteikėme kovai, manydami, kad šitos rungtynės nelabai ką lemia. Manėme, kad bus lengva, bet, nutiko priešingai. Ukrainiečiai – dideli, gana techniški, gerai mato aikštę. Tikėjomės įveikti juos greičiu, bet nelabai sekėsi“, - sakė jis.

Lemiamomis kovoje dėl aukso lietuviams taps šeštadienio rungtynės su čempionato atradimu tapusiai estais. A.Bosas įsitikinęs, kad šie priešininkai įveikiami, nors jau pateikė keletą siurprizų.

„Rytoj – kova dėl aukso. Nusiteiksime jai visiškai kitaip nei šiandien. Jeigu žaisime savo žaidimą, diktuosime tempą, galime nugalėti bet ką. Gerbiame estus, bet mums reikia žiūrėti savo žaidimo“, - dėstė ledo ritulininkas.

Estijos komanda pakeliui nustebino ne vieną priešininką ir surinko net 10 taškų per 4 mačus. Lietuvių sąskaitoje vos vienu tašku daugiau. Čempionato favoritėms priskirti ukrainiečiai pelnė vos 4-ąjį tašką.



 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS