Permainingi orai netrukdo Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatui | Diena.lt

PERMAININGI ORAI NETRUKDO EUROPOS PARASPARNIŲ TIKSLAUS NUSILEIDIMO ČEMPIONATUI

  • 0

Permainingi orai lėmė, jog Lietuvoje vykstančio 5-ojo Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionato dalyviai skrydžius pradėjo tik trečiąją varžybų dieną. Įnoringas besikeičiantis vėjas diktuoja savo sąlygas, dėl kurių pilotus į orą keliančių išvilktuvų komandos yra priverstos nuolat keisti lokaciją.

Nepaisant karinius manevrus Paluknio oro uoste primenančio judėjimo, atlikti jau 7 iš 12 varžybinių skrydžių startų, o čempionate pirmauja slovėnas Matjaz Sluga. Moterų įskaitoje trečią vietą užima lietuvė Rimantė Verbylaitė-Tzolova.

Parasparnių tikslaus nusileidimo rungtyje vertinamas pilotų nusileidimas į 5 metrų taikinį. Maksimalus rezultatas pasiekiamas nusileidus į taikinio centrą, kurio skersmuo kaip 1 euro monetos – 2 cm.

„Kitose sporto šakose 0 yra niekas, parasparnių sporte 0 yra viskas. Kuo tiksliau pilotas nusileidžia į taikinį, tuo mažiau baudos taškų jis gauna,“ – patikslino varžybų direktorė Violeta Masteikienė. Jos teigimu, tikslaus nusileidimo varžybos labai patrauklios žiūrovams: pilotai kyla į nedidelį aukštį ir leidžiasi netoli jų.

Po 7-ių varžybinių skrydžių užtikrintai pirmauja slovėnas M. Sluga, antrą vietą užima Viktor Buchov (Bulgarija), trečias – Rok Preložnik (Čekija). Lietuvą atstovaujančio piloto geriausias rezultatas yra 13 vieta, kurią užima Jurijus Jakovlevas. Moterų įskaitoje pirmauja Tamara Kostic (Serbija), antra – Marketa Tomashkova (Čekija), trečia – lietuvė R. Verbylaitė-Tzolova. Tarp komandų pirmauja Čekija, antroji – Serbija, trečioji – Didžioji Britanija. Lietuvos komanda užima ketvirtą vietą.

Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatas Paluknio oro uoste vyks iki liepos 17 d., pilotai į dangų kils kasdien nuo 9 iki 22 val. Penktadienį varžybų skrydžiai nevyks dėl per stipraus – didesnio nei 6 m/s vėjo, tačiau pilotai nenuobodžiaus. Numatomas tradicinis pasaulio virtuvių piknikas. Varžybose dalyvaujantys pilotai gamins ir dalinsis savo šalių tradiciniu maistu.

GALERIJA

  • Permainingi orai netrukdo Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatui
  • Permainingi orai netrukdo Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatui
  • Permainingi orai netrukdo Europos parasparnių tikslaus nusileidimo čempionatui
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS