Populiariausio laurai atiteko boksininkui iš Kauno | Diena.lt

POPULIARIAUSIO LAURAI ATITEKO BOKSININKUI IŠ KAUNO

Egidijus Kavaliauskas skina prizus už viso sezono darbus. 30-metis kaunietis buvo išrinktas populiariausiu Lietuvos 2018 m. sportininku, paskutinėmis balsavimo dienomis už nugaros palikęs NBA žibantį Domantą Sabonį.

"Esu laimingas, kad galėjau dar labiau priartėti prie pagrindinio savo tikslo – titulinės dvikovos dėl pasaulio čempiono diržo", – "Kauno dienai" sakė E.Kavaliauskas po pagrindinės metų kovos.

Lapkričio viduryje boksininkas nugalėjo iki šiol niekam nepralaimėjusį Roberto Arriazą iš Nikaragvos. Jis trečią kartą apgynė Šiaurės Amerikos bokso federacijos (NABF) pusvidutinio svorio kategorijos čempiono diržą ir pirmą sykį apsijuosė Pasaulio bokso organizacijos (WBO) tarpkontinentiniu čempiono diržu.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusio ir profesionalų ringe karjeros siekiančio E.Kavaliausko pergales įvertino ir sporto visuomenė. Vakar pasibaigusiame "LTeam apdovanojimų 2018" balsavime jis surinko 7 200 balsų ir tapo nominacijos "Metų populiariausias sportininkas" laimėtoju. Balsavime, kuriame visuomenė atidavė 136 tūkst. balsų, antras liko Lietuvos krepšinio rinktinės ir "Indiana Pacers" klubo puolėjas D.Sabonis (5 030).

E.Kavaliauskas kol kas vienintelis sportininkas, užsitikrinęs laimėtojo vardą prestižiniuose "LTeam apdovanojimuose 2018", mat populiariausią metų sportininką lėmė tik visuomenės balsai.

Kitų nominacijų nugalėtojai paaiškės gruodžio 20 d., iškilmingo apdovanojimų renginio Vilniuje metu. "LTeam apdovanojimuose" specialiais prizais taip pat bus pagerbti geriausi 2018 m. sportininkas ir sportininkė, vyrų ir moterų komandos, treneris ir trenerė ir Metų proveržio nominacijų nugalėtojai.

Šiose nominacijose visuomenės balsavimas sudarys 30 proc. galutinio balso. 70 proc. sprendimo – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Nacionalinės sportininkų asociacijos ir Lietuvos trenerių asociacijos deleguotų asmenų komisijos rankose.

Į nominacijas sportininkai įtraukti už pasiekimus nuo 2017 m. gruodžio 1 d. iki 2018 m. gruodžio 1 d. Šių metų gruodžio mėnesį pasižymėję atletai bus įtraukti į kitų metų apdovanojimus.

"LTeam apdovanojimai" yra kasmetis prestižinis geriausių Lietuvos sportininkų pagerbimas. Į juos pretenduoja tik olimpinių sporto šakų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Vince

Labai saunu Londonas dziaugesi LT Linkime visa keriopos sekmes Egidijui ir seimai Bukite laimongi sveiki silumos geru jaukiu Sv Kaledu

Vycka

Saunuolis Egis. Tarp kitko, jis turi labai saunu tevuka Aruna, kuris ji labai gerai isauklejo kaip kovotoja ir kaip zmogu

Algys

Saunuolis Kavaliauskai! Tik tu nepasivesk,nepradek moteru spardyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS