Portugalijoje – sidabrinės E. Riabko pabaigtuvės | Diena.lt

PORTUGALIJOJE – SIDABRINĖS E. RIABKO PABAIGTUVĖS

Lietuvos motorlaivių sporto lyderis Edgaras Riabko savo trofėjų kolekciją papildė antru pasaulio čempionato sidabro medaliu.

Lemiami išbandymai

Motorlaivių „Formulės 2“ (F2) pasaulio čempionato trečias ir ketvirtas etapai buvo surengti Portugalijoje, Peso da Regva ir Vila Velja de Rodauno vandenų trasose.

Po dviejų etapų (pirmas iš jų – Klaipėdoje, antras – Italijoje) E. Riabko buvo septintoje vietoje (9 taškai).

Pirmavo Rashedas Al Qemzi (Jungtiniai Arabų Emyratai, JAE – 40 tšk.), toliau rikiavosi Monako atstovas Giacomo Sacchi (24 tšk.), estas Stefanas Arandas (22 tšk.), danas Danielis Segenmarkas (15 tšk.), britai Colinas Jelfas (11 tšk.) ir Mette’as Bjerknesas (10 tšk.).

2020-ųjų pasaulio F2 vicečempionas, 2018 ir 2021 m. bronzos medalių laimėtojas, dukart Europos čempionas E. Riabko skambiais akordais vainikavo šį sezoną.

Sėkmingi startai

Kaunietis laimėjo trečio etapo („Grand Prix Peso Da Regua“) lenktynes ir, už pergalę pelnęs 20 tšk., bendroje įskaitoje pakilo į antrą vietą.

Tik Lietuvos sportininkui pralaimėjęs ir lyderio pozicijoje išsilaikęs R. Al Qemzi užsitikrino pasaulio čempiono titulą.

Paskutinį, ketvirtą, etapą („Grand Prix Vila Vehla De Rodao“) E. Riabko užbaigė užėmęs antrą vietą (dar 15 tšk.). Tąkart greitesnis buvo tik R. Al Qemzi.

Tad mūsų šalies motorlaivininkas surinko iš viso 44 tšk. ir iškovojo sidabro medalį. Ketvirtą kartą pasaulio čempionu tapęs R. Al Qemzi sukaupė 75 tšk., bronzą pelnęs S. Arandas – 41 tšk.

Sidabras – ir 2020-aisiais

Pasaulio vicečempionu E. Riabko buvo ir 2020-aisiais, anuomet į priekį praleidęs portugalą Duartę Benavente’ę.

Šįkart Portugalijos motorlaivių sporto veteranui namų vandenys nepadėjo: 52-ejų D. Benavente trečią etapą užbaigė dešimtas (1 tšk.), ketvirtą – septintas (4 tšk.) ir su 5 tšk. bendroje įskaitoje liko tik vienuoliktas.

2022 m. sezoną bronzos medalį iškovojęs JAE atstovas Mansooras Al Mansooris šiemet – penktas (25 tšk.). Laipteliu aukščiau – G. Sacchi (31 tšk.), kuris 2021-aisiais buvo devynioliktas.

F2 varžybose debiutavęs Egidijus Dagilis ir dar trys lenktynininkai (iš Prancūzijos, Slovakijos ir Latvijos) įskaitos taškų nepelnė.

Toliau sieks tikslo

E. Riabko jau ne kartą buvo kviečiamas prisijungti prie motorlaivių F1 elito.

„Dažnai mūsų sporto šaką sugretinu su krepšiniu, sakydamas, kad verčiau būsiu geriausias Eurolygoje, nei sėdėsiu ant suolo NBA. Tas pats su motorlaivių F2 ir F1. Nesakau, kad nesvajoju apie aukštesnę lygą, tačiau sau daviau žodį, kad apie galimybę prisijungti prie naujos komandos svarstysiu tik tapęs F2 pasaulio čempionu. Kitus titulus jau iškovojau, todėl svarbus tik šis. Turiu puikią komandą ir svarbiausia – didžiausią norą laimėti“, – prieš šį sezoną teigė E. Riabko.

39-erių kaunietis nuo 2019-ųjų vadovauja Lietuvos motorlaivių sporto federacijai (LMSF).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS