R. Meilutytei – Europos čempionato sidabro medalis! | Diena.lt

R. MEILUTYTEI – EUROPOS ČEMPIONATO SIDABRO MEDALIS!

  • 10

Lietuvė Rūta Meilutytė iškovojo Glazge (Didžioji Britanija) vykstančio Europos plaukimo čempionato moterų 100 m plaukimo krūtine rungties sidabro medalį.

Europos čempionės titulo neapgynusi 21-erių metų lietuvė finale sekmadienį finišavo per 1 min. 6,26 sek. ir į priekį praleido tik sezono lyderę rusę Juliją Jefimovą (1 min. 5,53 sek.).

R. Meilutytė tradiciškai išsiveržė į priekį po starto ir pirmavo po pirmųjų 50 m. Antroje distancijos pusėje ją aplenkė J. Jefimova.

Bronzos medalis atiteko italei Ariannai Castiglioni (1 min. 6,54 sek.).

Atrankoje R. Meilutytė pasiekė geriausią rezultatą (1.06,89), o pusfinalyje buvo penkta (1.07,06).

R. Meilutytei priklauso šios rungties Europos rekordas – 1 min. 4,35 sek.

Glazge Lietuvos plaukikė dar startuos 50 m plaukimo krūtine rungtyje. 

Sveikina prezidentė ir premjeras

R. Meilutytę sekmadienį pasveikino ir šalies vadovai.

„Lietuva visada susitelkia linkėdama R.Meilutytei didžiausios sėkmės – tų auksinių sekundžių, kaip įkvėpimo ir dar vieno patikinimo, kad tik atkaklus darbas ir kova dėl užsibrėžto tikslo sukuria visų išsiilgtą rezultatą. Plaukikė vienintelė žino tikrąją jo kainą, o mes visi jaučiame jo vertę“, – rašoma prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudos tarnybos pranešime.

Šalies vadovės teigimu, ši pergalė pasiekta įveikus nemažai iššūkių, parodžius išskirtinį sportinį meistriškumą ir tikros kovotojos dvasią, kuri visai Lietuvai kelia pasididžiavimą. 

Sportininkę pasveikino ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Džiaugiuosi, kad esate pavyzdys ir įkvėpimo šaltinis visai jaunajai Lietuvos kartai. Didžiuojamės Jūsų laimėjimais, kuriais garsinate Tėvynę. Linkiu puikių startų ir kvapą gniaužiančių, čempiono vardo vertų finišų. “, – sakoma ministro pirmininko sveikinime.

R. Meilutytė 100 metrų plaukimo krūtine rungties finale nusileido Rusijos atstovei Julijai Jemifovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Lietuvos purvasklaidos stilius dvėlkia sovietinė retorika:

"Jefimova nušluostė nosį Meilutitei".

kaunietis

Labai faina pergalė , tuo labiau įvertinus , kad Rūta ruošėsi pas šį trenerį tik 3-4 mėnesius. Tuo laiku dopingo skandalistė visaip stengėsi pagerinti formą , treniruodamasi ne pirmus metus JAV. Ir dar , mūsiškė daug jaunesnė ir...gražesnė...TODĖL po metų rusė išsikvėps , kai mūsiškė bus pačiame jėgų antplūdime...AČIŪ.

Kaunietis

Ruta saunuole, tik gaila tevas ne toks. Prasiskolines, melagis. Dukrele treniravosi ir tapo kuo yra uz tevo skolintus pinigus, kuriu grazinti nenori. Greitai iseis straipsnis su irodymais, kiek ir kam skolinga Meiluciu seima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS