Rankininkai darbais sutvirtins solidarumą | Diena.lt

RANKININKAI DARBAIS SUTVIRTINS SOLIDARUMĄ

  • 0

Lietuvos rankininkai tiesia pagalbos ranką nuo karo kenčiančiai Ukrainos rinktinei – pakvietė treniruotis ir rungtyniauti Alytuje.

Žais du mačus

Ukrainos nacionalinė vyrų rankinio komanda Dzūkijos sostinėje surengs treniruočių stovyklą, o birželio 14-ąją ir 15-ąją žais draugiškas rungtynes su Lietuvos ekipa.

„Birželio 14-oji pasirinkta neatsitiktinai – Lietuvoje minėsime Gedulo ir vilties dieną. Ką mūsų šalis išgyveno prieš septynis dešimtmečius, tai šiuo metu tenka patirti Ukrainai. Negalime likti abejingi, privalome solidarizuotis su Ukrainos žmonėmis ir kiek galime padėti šios šalies sportininkams“, – teigė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Donatas Pasvenskas.

Už rungtynių bilietus (jų galima įsigyti „TicketMarket“) surinktos lėšos bus skirtos Ukrainos rinktinei paremti. Bilietas į vieną mačą kainuos 8 eurus, į dvejas rungtynes – 12 eurų. Nuo karo į Lietuvą atvykę  ukrainiečiai varžybas galės stebėti nemokamai.

Birželio 14-ąją ir 15-ąją Alytuje – Lietuvos ir Ukrainos rankininkų draugiškos rungtynės.

„Motor“ – į Vokietiją

„Prasidėjus karui Ukrainos rankininkai išvyko į Vokietiją ir ten rengė treniruotes, draugiškas rungtynes. Nuolat palaikėme ryšį ir pakvietėme juos atvykti į Lietuvą, išmėginti jėgas su mūsų komanda. Šiai iniciatyvai visokeriopai pritarė ir žaidėjai“, – sakė Zaporižės „Motor“ klube dirbęs Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Gintaras Savukynas.

„Motor“ turi galiojančias sutartis ir su G.Savukynu, ir su rankininkais Aidenu Malašinsku, Jonu Truchanovičiumi. Rusijos agresoriams įsiveržus į Ukrainą, Zaporižės klubas sustabdė veiklą ir leido savo žaidėjams sudaryti trumpalaikes sutartis su kitomis komandomis. Tuo pasinaudojo A.Malašinskas – Ispanijos lygoje atstovavo Leono „Ademar“.

Daugkartiniai Ukrainos čempionai ieškojo galimybių, kaip atnaujinti veiklą. Vienas iš variantų – laikinai įsikurti Vokietijoje ir žaisti šios šalies antroje lygoje. Vokiečiai tam neprieštravo.

Vokietijos rankinio bundeslygos vadovas Frankas Bohmannas patvirtino, kad „Motor“ dalyvaus antros lygos čempionate, namų rungtynes žais Diuseldorfe.

Nauji iššūkiai – rudenį

Artimiausios oficialios rungtynės Lietuvos ir Ukrainos rankininkų laukia spalį, kai prasidės 2024 m. Europos čempionato atrankos varžybos.

Mūsiškiai 6-oje grupėje žais su Vengrijos, Šveicarijos ir Sakartvelo atstovais, o ukrainiečiai 4-oje grupėje rungtyniaus su Austrijos, Rumunijos ir Farerų salų komandomis.

Kol kas nežinoma, kur Ukrainos rinktinė žais namų rungtynes. Neatmetama galimybė, kad jos būtų surengtos Lietuvoje arba Vokietijoje.

„Viena svarbiausių mūsų užduočių – parodyti, kad komanda ne tik egzistuoja, bet ir nuosekliai dirba. Palaikome savo šalį, žaidžiame dėl jos, – kalbėjo ukrainiečių komandos vyriausiasis treneris Viačeslavas Ločmanas. – Džiaugiamės galimybe pasitreniruoti Lietuvoje, neabejojame, kad draugiškos rungtynės bus naudingos ir mums, ir lietuviams.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS