Rankininkės nesugadino sau šventinės nuotaikos | Diena.lt

RANKININKĖS NESUGADINO SAU ŠVENTINĖS NUOTAIKOS

Lietuvos moterų rankinio čempionė „Garliava SM – Cascada“ komanda įspūdingai užbaigė 2017-uosius metus. Kauno rajono ekipa prieš didžiąsias metų šventes įsirašė 7-ąją pergalę paeiliui ir metus baigė be pralaimėjimų.

Paskutiniame metų ture abiejų Kauno regiono klubų laukė akistatos su varžovėmis iš sostinės. Tiesa, titulą ginanti „Garliava SM – Cascada“ iššūkį Vilniaus „Eglės – Šviesos – Tauro SM“ merginoms metė jų arenoje, o „ACME – Žalgiris“ Vilniaus „Alandeko Vichy“ kolektyvą priėmė savo tvirtovėje – Sporto halėje.

Garliaviškės, kaip ir dera favoritėms, nepaliko vilčių praeityje garsiam „Eglės – Šviesos – Tauro SM“ kolektyvui.  Gretos Rinkevičiūtės ir Laimos Bernatavičiūtės, pelniusių po 11 įvarčių, pastangomis, viešnios po pirmojo kėlinio pirmavo dar nedaug – 22:15. Tačiau po ilgosios pertraukos garliaviškės padidino apsukas ir ėmė smarkiai tolti. Jas sustabdė tik finalinė sirena, užfiksavusi pergalę 49:28. Nugalėtojoms Kamilė Bušaitė pridūrė 9 įvarčius, Karolina Sparnauskaitė 8, Greta Valatkevičiūtė ir Emilė Aglinskaitė po 3. „Eglė – Šviesa – SM Tauras“ gretose pasižymėjo: Auksė Sviderskienė, Ugnė Malinauskaitė, Inga Sadauskaitė po 7, Rita Repečkaitė 3, Greta Makovskytė ir Gabrielė Pereklytė po 2.

Kauno rajono komanda su 7 pergalėmis lieka vienvaldė sezono lyderė. Savo džiaugsmą jos įamžino ir smagioje kalėdinėje nuotraukoje, kuria pasveikino savo gerbėjus. Tuo tarpu vilnietės turi keturias pergales bei tris pralaimėjimus ir užima trečiąją vietą.

Nuo savo kaimynių Kauno „ACME – Žalgirį“ skiria dvi pergalės – kaip tik tos, kurias jos po atkaklių mūšių padovanojo garliaviškėms. 

Ne mažiau šiltą fotosesiją po pergalės prieš Vilniaus „Alandeko Vichy“ekipą surengė Kauno „ACME – Žalgiris“. Žalgirietės mačą savo žiūrovų akivaizdoje pradėjo spurtu 12:3 ir varžovėms priartėti neleido. Pirmąjį kėlinį šeimininkės laimėjo rezultatu 19:7.

Antrajame vilnietės jau lengviau rado būdų kaip pelnyti įvarčius, tačiau stabdyti greitų „ACME – Žalgiris“ atakų jos nepajėgė. Nors skirtumas jau nebeaugo taip greitai kaip pirmajame kėlinyje, Kauno ekipa pasiekė užtikrintą pergalę ir varžoves iš Vilniaus nugalėjo rezultatu 35:18. Abiems ekipoms tai buvo paskutiniosios rungtynės šiais metais Lietuvos moterų lygoje.

Kauno „ACME – Žalgiris“ šiuo metu turi 5 pergales. „Alandeko Vichy“ merginos su 3 iškovotais taškais yra ketvirtos.

„ACME – Žalgiris“: Martyna Vaitkutė 6,  Audinga Kniubaitė, Klaudija Šidlauskytė ir Gerda Trušytė po 4, Austėja Narauskaitė, Laura Žukovaitė ir Simona Kazlauskaitė po 2.

„Alandeko Vichy“: Silva Muzikevičiūtė 7, Greta Noreikaitė 4, Aistė Malinauskaitė,  Dominika Andronik ir Eglė Burakauskaitė po 2

GALERIJA

  • „ACME – Žalgiris“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS