Rusijos šachmatininkas artėja prie pasaulio čempiono titulo | Diena.lt

RUSIJOS ŠACHMATININKAS ARTĖJA PRIE PASAULIO ČEMPIONO TITULO

  • 0

Rusų šachmatininkas Sergejus Karjakinas antradienį paprašė laisvos dienos, artėdamas prie pergalės vienoje dramatiškiausių kelių dešimtmečių kovų dėl pasaulio čempiono titulo.

S.Karjakinas ir čempiono vardą ginantis norvegas Magnusas Carlsenas (Magnusas Karlsenas) – du šachmatų sporto vunderkindai, dar vos įpusėję trečią dešimtį – savo jėgas bando įspūdingoje kovoje Niujorke.

Įtampa Pasaulio šachmatų čempionate išaugo pirmadienį, po septynių lygiosiomis pasibaigusių mačų, tačiau pirmadienį S.Karyakinui pavyko išpešti pergalę, dėl kurios jis dabar turi 4,5 taško ir vienu tašku lenkia savo varžovą.

Už kiekvienas lygiąsias žaidėjai gauna po 0,5 taško, o pergalė yra verta 1 taško.

Pirmasis žaidėjas, surinkęs 6,5 taško, bus paskelbtas pasaulio šachmatų čempionu ir gaus 600 tūkst. eurų. Pralaimėjęs žaidėjas gaus „paguodos“ prizą – 400 tūkst. eurų.

Jei po 12-to mačo lapkričio 30-ąją vis dar bus lygiosios, bus paskirtos naujų mačų datos.

26 metų S.Karyakinas rado spragą kontrpuolimui po to, kai jo priešininkas padarė rizikingą ėjimą.

Akivaizdžiai įtūžęs dėl savo pralaimėjimo 25 metų M.Carlsenas išėjo nesulaukęs po mačo vykusios spaudos konferencijos, kurioje privalėjo dalyvauti abu žaidėjai.

Devintasis mačas turėtų įvykti trečiadienį.

Paskutinis Rusijos šachmatininkas – Vladimiras Kramnikas – čempiono titulą laimėjo 2007 metais.

M. Carlseno ir S.Kariakino kova yra lyginama su 1972 metų amerikiečio Bobby Fischerio (Bobio Fišerio) ir Boriso Spaskio iš Sovietų Sąjungos – dviejų Šaltojo karo priešininkų – turnyru, kuris buvo pramintas „amžiaus maču“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS