Sezono rekordą pasiekęs T. Kaukėnas: visi nori pasirodyti prieš olimpines žaidynes | Diena.lt

SEZONO REKORDĄ PASIEKĘS T. KAUKĖNAS: VISI NORI PASIRODYTI PRIEŠ OLIMPINES ŽAIDYNES

  • 0

Sezono rekordas bei rekordiškai mažas atsilikimas – po Kontiolahtyje (Suomija) vykusio aštunto pasaulio biatlono taurės etapo sprinto varžybų Tomas Kaukėnas turi kuo pasidžiaugti.

Be klaidų šaudęs biatlonininkas užėmė 28 vietą, nugalėjusiam prancūzui Martinui Fourcade nusileidęs vos 1 min. 11,7 sek., bei trečią kartą šį sezoną iškovojo įskaitinius pasaulio taurės taškus.

Dar pagerinti poziciją lietuvis galės šeštadienį persekiojimo varžybose, kuriose startuos 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių biatlonininkų.

– Geriausią sezono rezultatą pasiekėte po nesėkmingo starto Pietų Korėjoje (ten T.Kaukėnas užėmė 89 vietą). Ar toks rezultatas jums buvo siurprizas?, – biathlonltu.com paklausė T.Kaukėno.

– Šiek tiek nustebau, nes savijauta po ilgų skrydžių iš Korėjos nebuvo pati geriausia. Pasisekė, kad šiandien oro sąlygos buvo nesudėtingos ir serviso žmonėms buvo lengviau paruošti slides. Geros slidės buvo viena sėkmingo starto priežasčių.

– Jei trasą būtumėte įveikęs vos 10 sekundžių greičiau, palypėtumėte dar per 12 vietų. Ar nestebina tokie nedideli skirtumai tarp sportininkų?

– Trasa – labai greita, Martinas Fourcade ją įveikė per 22 minutes, o tai būna retai. Nebuvo vėjo, visi labai taikliai šaudė, tad normalu, kad visi tokiame mažame intervale. Vis tiek visi tobulėja, priešolimpiniai metai, visi nori parodyti, kad jie gali ir yra verti važiuoti į olimpines žaidynes.

Pasisekė, kad šiandien oro sąlygos buvo nesudėtingos ir serviso žmonėms buvo lengviau paruošti slides. Geros slidės buvo viena sėkmingo starto priežasčių.

– Varžybų metu figūravote tarp lyderių. Ar tikėjote, kad galite pasiekti karjeros rekordą – patekti į Top-20?

– Negalvojau, kad pasieksiu rekordą. Buvo toks jausmas, kad visi labai gerai šaudo ir startavę už manęs palaiko gerą tempą. Nors iki trečio rato vidurio galvojau, kad bus neblogai, bet trečiame rate, antroje jo pusėje, pasidarė labai sunku – ten ir atsirado visas mano atsilikimas.

– Grįžote iš kitų metų Pjongčango olimpinės trasos. Kokias pamokas ten išmokote?

– Į Aziją reikia vykti šiek tiek anksčiau, kad atsigaučiau po ilgų skrydžių. Gaunasi apie parą su visomis kelionėmis, kontrolėmis. Tai labai vargina, o atsigauti reikia bent savaitės. Kitas dalykas – pasirengimui tikrai reikės naudoti slalomo kalną, nes įkalnės olimpinėje trasoje yra tikrai ilgos.

Azijoje kažkoks kitoks sniegas ir kas slysta Europoje, ten neslysta, tad reikia ieškoti ir kitų slidžių. Pavasarį kalbėsiu su savo slidžių atstovu, kažką bandysime ieškoti. Pjongčange per sprinto varžybas slidės tikrai nebuvo geros.

GALERIJA

  • Sezono rekordą pasiekęs T. Kaukėnas: visi nori pasirodyti prieš olimpines žaidynes
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS