S.Juodviršis laimėjo kartingo pasaulio taurę (komentarai) | Diena.lt

S.JUODVIRŠIS LAIMĖJO KARTINGO PASAULIO TAURĘ (KOMENTARAI)

  • 0

Savaitgalį JAV vykusiose "Rotax Max Grand Final" kartingo pasaulio taurės varžybose įspūdingą pergalę iškovojo Simas Juodviršis, tapęs nugalėtoju "DD2" klasėje.

Viename prestižiškiausių kartingo turnyrų pasaulyje dalyvavo beveik keturi šimtai lenktynininkų, nugalėjęs savo šalių čempionatuose, o Lietuvos rinktinės garbę šiame renginyje gynė keturi sportininkai - "Energy Racing LT" komandos atstovai: "DD2" klasėje varžėsi Baltijos šalių kartingo čempionu tapęs Simas Juodviršis ir Lietuvos čempionatą laimėjęs Kazimieras Vasiliauskas, "Junior" klasėje Lietuvos čempionas Laurynas Razas ir "Masters" klasėje mūsų šalies čempionatą laimėjęs Saulius Pocevičius.

Lenktynės vyko Naujojo Orleano kartingo trasoje, į kurią mūsų šalies sportininkai atvyko pirmą kartą. Tai greita ir palyginus nedidelį sukibimą turinti trasa, šiuo atžvilgiu kiek primenanti lietuviškas.

"Šios trasos anksčiau nebuvau matęs, bet ji mums buvo palanki, - pasakojo Simas Juodviršis. - Jos konfigūracija ir posūkiai kažkiek primena tas trasas, kuriose lenktyniaujame Baltijos šalyse. Be to, asfaltas čia nepasižymi pernelyg dideliu sukibimu, visai kaip pas mus".

"DD2" klasėje rungėsi 74 lenktynininkai. Kazimieras Vasiliauskas ir Simas Juodviršis jau po pirmųjų treniruočių tapo vienais greičiausių sportininkų ir tapo aišku, kad mūsų šalies lenktynininkai gali pretenduoti į aukštas pozicijas. Simas Juodviršis jau pirmose savo grupės treniruotėse parodė antrą rezultatą, o Kazimieras Vasiliauskas - aštuntą. Atrankos važiavimuose geriau sekėsi Kazimierui Vasiliauskui - jis surinko daugiausiai taškų ir pusfinalyje startavo iš pirmos vietos. Sunkiau sekėsi Simui Juodviršiui - viename važiavimų iš jo karto padangos dingo oro slėgis. Simas šiaip taip finišavo dešimtoje vietoje ir susigadino rezultatą: pusfinalyje turėjo startuoti aštuntas.

"Viename iš važiavimų po starto jau antrame rate pajutau, kad viena padanga netenka oro, - įspūdžiais dalijose S.Juodviršis. - Tuo metu kovojau dėl pirmos vietos. Pasirodo, per ventilį iš vienos padangos pradėjo eiti oras. Kartas tapo sunkiai valdomas, į vieną pusę galėjau sukti normaliai, o į kitą - labai lėtai. Mane ėmė lenkti varžovai".

Pusfinalyje ėmė lyti ir tai tapo gera žinia S.Juodviršiui, mat jis tarp lenktynininkų jau seniai žinomas kaip "lietaus žmogus". Šį vardą lietuvis dar kartą pateisino. Pusfinalio važiavimą laimėjo iš pirmos vietos startavęs Kazimieras Vasiliauskas, Simas Juodviršis iš aštuntos vietos lenktynes baigė antroje.

Finale "Energy Racing LT" komandos lenktynininkai startavo iš pirmų dviejų pozicijų. Deja, komandos viltys pamatyti lietuvius tokiose pat pozicijose ir finišuojančius, sudužo jau pirmajame rate.

Iš šeštos vietos puikiai startavęs kanadietis Benas Cooperis, garsėjantis savo agresyviu važiavimu, jau pirmajame rate susidūrė su Kazimieru Vasiliausku ir abiem sportininkams lenktynės baigėsi. Šia avarija pasinaudojęs Simas Juodviršis ir atitrūko nuo savo priešininkų.

"Po to, kai Kazimieras pasitraukė iš lenktynių, man svarbiausia buvo atitrūkti nuo savo priešininkų. Paskui mane važiavo amerikietis Joey Wimsettas. Mano taktika buvo paprasta - atitrūkti. Tikėjausi, kad amerikietį pasivys kitas lenktynininkas ir jie pradės kovoti tarpusavyje, o tuo metu aš galėsiu nuo jų pabėgti", - pasakojo Simas Juodviršis.

Taip ir įvyko - ispanas Dalmau Cabaleras pavijo amerikietį, kuriam teko ginti savo poziciją. Dėl to abiejų lietuvio persekiotojų greitis kiek sumažėjo ir S. Juodviršis galėjo važiuoti ramiau. Finišo vėliavą lietuvis pamatė daugiau, kaip dviem sekundėmis anksčiau už artimiausią savo priešininką.

Tai pirmas kartas, kai lietuvis laimi tokio lygio varžybas - prieš dvejus metus jis laimėjo Europos "Eurochallenge" varžybas, o pernai laimėjo Europos čempiono titulą "KZ2" klasėje. Kazimieras Vasiliauskas, deja, buvo klasifikuotas tik 33-oje pozicijoje.

"Gaila, kad taip įvyko, tačiau toks yra tas sportas, - teigė Kazimieras Vasiliauskas. - Galėjau pakovoti dėl pergalės. Tai įrodžiau jau pusfinalyje, kurį laimėjau ir įveikiau greičiausią lenktynių ratą. Tikėjau, kad galiu pakartoti savo pasiekimą ir finale".

Neblogai sekėsi ir kitiems dviem lietuviams. "Junior" klasėje penkiolikmetis Laurynas Razas iš 72 sportininkų visą laiką kovojo tarp greičiausiųjų. Po kvalifikacijos Laurynas buvo tik 34-as, bet pateko į pusfinalį ir jame iškovojo 24-ą vietą. Dar geriau jam sekėsi finale - lietuvis, kuriam tai buvo pirmos tokio rango varžybos, aplenkė dar keturis priešininkus ir finišavo dvidešimtas.

Sudėtingai susiklostė "Masters" klasėje lenktyniavusio Sauliaus Pocevičiaus savaitgalis. Treniruotėse S.Pocevičius buvo labai greitas, pretendavo į greičiausių sportininkų dešimtuką. Deja, kvalifikaciniuose važiavimuose jam nesisekė ir Lietuvos atstovas buvo klasifikuotas tik 57-as. Jis pateko į taip vadinamą "antrojo šanso" finalą, iš kurio šeši greičiausi sportininkai patenka į pagrindinį finalą. S.Pocevičius finišavo 23-as.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS