Snieglentininkas M. Morauskas Sarajeve nušoko tiesiai į finalą | Diena.lt

SNIEGLENTININKAS M. MORAUSKAS SARAJEVE NUŠOKO TIESIAI Į FINALĄ

  • 0

Pirmąją Europos jaunimo olimpinio žiemos festivalio dieną tiek dalyvius, tiek organizatorius nustebino oro sąlygos. Nors dėl snygio iš Sarajevo nekilo lėktuvai, visos varžybos įvyko, o prie starto linijos stojo penki Lietuvos sportininkai – kalnų slidininkės Smiltė Bieliūnaitė ir Dorotėja Juknevičiūtė, lygumų slidininkai Edvinas Šimonutis ir Emilija Siavro bei snieglentininkas Motiejus Morauskas.

M. Morauskas – tiesiai į finalą

Du bandymus snieglenčių „slopestyle“ varžybose turėjęs Motiejus Morauskas puikiai išnaudojo savo stipriąsias savybes bei padarė tai, ką planavo. Lietuvis pirmuoju bandymu surinko 86 taškus ir užsitikrino vietą pusfinalyje (kaip vėliau paaiškėjo – ir į finalą). Antrasis bandymas tebuvo formalumas.

„Savo grupėje Motiejus buvo trečias, todėl su dar dviem sportininkais iš grupės išėjo tiesiai į finalą. Šuolis buvo atliktas labai kokybiškai, dėl to gavome gerą įvertinimą. Tarp visų dalyvių mūsų rezultatas šiai dienai bendroje įskaitoje penktas. Finalui planuojame sudėtingesnę programą, kuri verta podiumo,“ – sakė Motiejaus tėtis ir treneris Artūras Morauskas.

„Slope style“ varžybų finalas – antradienį 14:00 val. Lietuvos laiku.

Abi kalnų slidininkės įšoko į stipriausiųjų 50-uką

Tokiu oro dar nebuvo tekę varžytis. Tai panašėjo į išgyvenimo mokyklą, o ne slalomo varžybas. Prie snygio ir pūgos betrūko tik žaibo. Maždaug tokiais žodžiais juokaudamos po slalomo finišo kalbėjo Lietuvos kalnų slidinėjimo komandos narės ir trenerė Andžela Aleksandravičienė.

Pasak jų, vien varžybų metu pridrėbė apie 30 centimetrų sniego.  Matomumą sunkino ir stiprus vėjas. Tačiau varžybos įvyko, jose finišavo abi Lietuvos atstovės.

Smiltė Bieliūnaitė slalomo varžybose po pirmojo nusileidimo buvo 40-a (54,13 sek.), antrajame 34-a (1 min. 0,38 sek.) ir galutinėje įskaitoje tarp 102 dalyvių užėmė 34 vietą.

„Pirmajame nusileidime padariau klaidą, praradau porą sekundžių, tad tikrai galėjo būti geriau. Antrajame važiavime sąlygos buvo ypač sunkios, visos matėme tik tris vartus į priekį. Purus sniegas irgi darė savo. Įdomus jausmas. Esu sportavusi prie minus 25 laipsnių šalčio, bet prie tokio snygio - ne,“- po antrojo nusileidimo kalbėjo viena perspektyviausių Lietuvos kalnų slidininkių S. Bieliūnaitė.

D. Juknevičiūtė pirmuoju nusileidimu užfiksavo 61 poziciją (1 min. 01,94 sek.), antruoju – 48 (1 min. 9,70 sek.) ir bendroje įskaitoje užėmė 48 vietą.

„Varžybos prasidėjo lietumi, vėliau pradėjo snigti ir šalti. Buvo labai šalta, momentais nejaučiau rankų. Tai buvo sunkiausios oro sąlygos mano gyvenime. Bet renginys – labai kokybiškas ir smagus,“- šypsojosi D. Juknevičiūtė.

Europos jaunimo olimpinio žiemos festivalio nugalėtoja tapo austrė Magdalena Egger (dviejų nusileidimų suma – 1 min. 40,70 sek.). Sidabrą iškovojo prancūzė Marie Lamure (atsiliko 0,40 sek.), bronzą –  jos tautietė Marion Chevrier ( atsiliko 2, 73 sek.).

Merginų laukia dar vienerios varžybos. Didžiojo slalomo trasoje lietuvaitės varžysis trečiadienį, vasario 13-ąją.

Slidininkai užėmė 70 vietą

Emilija Siavro – 70-ta, Edvinas Šimonutis – 70-tas. Taip Lietuvos slidininkai pasirodė Europos jaunimo olimpinio žiemos festivalio atitinkamai 7,5 km ir 10 km lenktynėse klasikiniu stiliumi. Merginų varžybose prie starto stojo 78, vaikinų – 87.

Vaikinų varžybų nugalėtojais šioje rungtyje tapo Prancūzijos trio: Florianas Perezas (30 min. 37,8 sek.), Julienas Arnaudas (30:26,9 min.) ir Gaspardas Roussetas (32:26,8 min.). Nuo lyderio E. Šimonutis atsiliko 7 minutes.

Merginų lenktynėse nugalėjo šveicarė Anja Weber (25:22,5 min.), antrą vietą iškovojo jos tautietė Nadja Kaelin (25:52,0 min.), trečią – lenkė Monika Skinder (26:10,9 min.). E. Siavro lyderei pralaimėjo 9 min. 47 sek.

Dar du Lietuvos slidininkai Fausta Repečkaitė ir Gabrielius Paukštė lenktynėse nestartavo dėl apsinuodijimo maistu. Tikimasi, kad antradienį, vasario 12 dieną, 5 km ir 7,5 km laisvuoju stiliumi varžybose Lietuvos komanda varžysis pilna sudėtimi.

GALERIJA

  • Snieglentininkas M. Morauskas Sarajeve nušoko tiesiai į finalą
  • Snieglentininkas M. Morauskas Sarajeve nušoko tiesiai į finalą
  • Snieglentininkas M. Morauskas Sarajeve nušoko tiesiai į finalą
LTOK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS