Šokių varžybos „Rudens taurė“ sudomino ir žvaigždes | Diena.lt

ŠOKIŲ VARŽYBOS „RUDENS TAURĖ“ SUDOMINO IR ŽVAIGŽDES

Tradicinės tarptautinės sportinių šokių varžybos "Rudens taurė" ant Kauno sporto halės parketo sukvies ne vien jaunuosius talentus, bet ir tituluotas poras.

Spalio 6–7 d. vyksiančios 24-osios "Rudens taurės" organizatoriai – žinomi Lietuvos sportinių šokių treneriai, tarptautinės kategorijos teisėjai, Kauno klubo "Žiburys" vadovai Liudmila ir Vytautas Bankauskai.

"Šios varžybos kasmet po vasaros simboliškai atidaro Lietuvoje sportinių šokių sezoną, tad sulaukiame ir debiutantų, ir jau gerai pažįstamų duetų", – sakė L.Bankauskienė.

Šįkart "Rudens taurę" spalio 5-ąją pradės vaikų (gim. 2008–2011 m. ir jaunesnių) šokių šventė, kurioje galės dalyvauti klubų ir mokyklų, priklausančių ar nepriklausančių bet kokiai sportinių šokių federacijai, auklėtiniai.

"Lietuvoje yra nemažai pradedančiųjų jaunųjų šokėjų, dar neturinčių licencijų, tad sudarysime galimybes jiems pašokti ir legendinėje Kauno sporto halėje. Vaikų pasirodymai nebus vertinami, šokėjų aprangai negalios jokie apribojimai, bet visi šventės dalyviai bus apdovanoti", – kalbėjo V.Bankauskas.

Pagrindiniai "Rudens taurės" akcentai – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) Lotynų Amerikos šokių profesionalų lygos ir mėgėjų bei standartinių šokių mėgėjų reitingo varžybos jaunimo ir suaugusiųjų grupėms.

Į Lotynų Amerikos šokių profesionalų lygos varžybas jau užsiregistravo pasaulio ir Europos vicečempionai Martas Smolko ir Tina Bazykina (Latvija), Rusijos standartinių ir dešimties šokių vicečempionai Anatolijus Kupčikas ir Julija Koliagina, Pietų Amerikos šokių parodomosios programos Rusijos čempionai bei pasaulio čempionato bronzos medalių laimėtojai Denisas Kichtenka ir Galina Akopian, daugkartiniai Lietuvos dešimties šokių čempionai Valerijus Osadčenka ir Olga Osadčenko.

"WDSF profesionalų lygos pasaulio reitingų lentelėje M.Smolko ir T.Bazykina – antri, D.Kichtenka ir G.Akopian – aštunti, tad šių porų akistata bus įdomi", – prognozavo V.Bankauskas.

Šokėjų varžybas senjorai, pateikę pažymėjimus, galės stebėti nemokamai.

Pernai dėl "Rudens taurės" prizų varžėsi net 688 poros.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS