Sporto pasaulis užgniaužė kvapą: nejau legendinis M.Phelpsas sugrįš? | Diena.lt

SPORTO PASAULIS UŽGNIAUŽĖ KVAPĄ: NEJAU LEGENDINIS M.PHELPSAS SUGRĮŠ?

Pastaruoju metu daugėja ženklų, kad tituluočiausias visų laikų planetos atletas Michaelas Phelpsas galbūt grįš į didįjį sportą. Pats plaukikas to kol kas nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė.

Žadėjo negrįžti

18 kartų olimpinis ir 27 kartus pasaulio (50 ir 25 m baseinuose) čempionas, septyniskart planetos Metų plaukiku (pagal "Swimming World Magazine" versiją) pripažintas M.Phelpsas ginklus sudėjo pernai, po Londono olimpinių žaidynių, kuriose iškovojo šešis medalius – 4 aukso ir 2 sidabro.

"Tikrai viskas baigta, aš nesugrįšiu. Jau nebereikės kasdien keltis 6 val. ryto ir stresuoti prieš šokant į drungną vandenį. Pasiekiau viską, ko norėjau. Jaučiu, kad atėjo tinkamiausias metas atversti kitą gyvenimo puslapį. Keista, kad neplaukiosiu, na, nebent vandenyne ir tik savo malonumui. Tikriausiai keliausiu po pasaulį, nes tai, ką iki šiol pamačiau būdamas sportininku, yra smulkmenos", – tąkart kalbėjo M.Phelpsas.

"Nemanau, kad Michaelas persigalvos ir netikėtai sumanys išmėginti jėgas 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje. Jam jau nebeliko ko įrodinėti varžybose", – pridūrė plaukiko treneris Bobas Bowmanas.

Vis dėlto šią savaitę B.Bowmanas patvirtino, kad M.Phelpsas treniruojasi, jį jau dukart patikrino JAV antidopingo tarnyba.

Tad teoriškai plaukimo žvaigždė galėtų startuoti 2014-ųjų kovą, kai baigsis privalomasis dopingo kontrolės karantinas.

Nesuvaržytas įsipareigojimų

"Nežinau, kas bus rytoj. Aš nieko neplanuoju", – šiemet birželį interviu agentūrai AP teigė M.Phelpsas.

"Keista stebėti plaukimo varžybas iš šalies, sėdėti tarp žiūrovų, o ne sukinėtis baseino užkulisiuose ar rengtis startui", – sakė jis rugpjūtį Barselonoje, kur vyko pasaulio čempionatas, o Rūta Meilutytė iškovojo aukso ir sidabro medalius.

"Pasiilgau sporto, treniruojuosi, bet kol kas anksti kalbėti apie ką nors daugiau. Aš tikrai ne Brettas Favre'as", – lapkričio 14-ąją citavo M.Phelpsą agentūra BBC.

44-erių B.Favre'as – amerikietiškojo futbolo legenda. Jis kelis kartus baigė profesionalo karjerą, bet neiškentęs vis sugrįždavo. Galiausiai oficialiai atsisveikino su didžiuoju sportu 2011-aisiais, tačiau iki šiol vis pasirodo pranešimų, kad jis dar planuoja išbėgti į aikštę.

"Niekas nespaudžia Michaelo ir neįpareigoja, jis viską nuspręs pats. Po kelių treniruočių pasakiau jam: ei, tu esi neblogos formos, ar nevertėtų pagalvoti apie varžybas. Jis atsakė: galbūt anksčiau ar vėliau", – užvakar sakė B.Bowmanas.

Trykšta entuziazmu

M.Phelpso treneris pareiškė, kad jo auklėtinis, jeigu ryšis atnaujinti karjerą, bus ir fiziškai, ir psichologiškai pajėgus kovoti dėl 2016-ųjų olimpiados medalių.

"Po Londono žaidynių buvau įsitikinęs, kad Michaelas daugiau nebeplaukios, todėl labai nustebau, kad jis persigalvojo. Tokio entuziazmo ir jo pastangų nemačiau mažiausiai šešerius metus. Kita vertus, vis dar nesu 100 proc. tikras, kad Michaelas tikrai sugrįš", – kalbėjo B.Bowmanas.

Buvęs M.Phelpso bendražygis JAV plaukimo rinktinėje, penkiskart olimpinis ir 35 kartus pasaulio (50 ir 25 m baseinuose) čempionas Ryanas Lochte neabejoja, kad jo kolega dalyvaus Rio de Žaneiro olimpiadoje.

"Tai nebus siurprizas tiems, kurie gerai pažįsta Michaelą. Jo pareiškimas Londone buvo labiau emocinis nei racionalus. Žinojome, kad praeis kažkiek laiko ir jis vėl šoks į baseiną", – teigė R.Lochte.

GALERIJA

  • Sporto pasaulis užgniaužė kvapą: nejau legendinis M.Phelpsas sugrįš?
  • Nei M.Phelpsas, nei jo treneris B.Bowmanas kol kas neatskleidė, ar rengia staigmeną plaukimo aistruoliams.
  • Posūkis: po Londono olimpiados M.Phelpsas pirmiausia ėmėsi golfo.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS