Sporto žaidynėse varžėsi Kauno rajono neįgalieji | Diena.lt

SPORTO ŽAIDYNĖSE VARŽĖSI KAUNO RAJONO NEĮGALIEJI

  • 0

Birželio 16 d. Garliavoje esančiame sporto centre šurmuliavo Kauno rajono žmonių su negalia sporto žaidynės „Pabūkime kartu“. Jau 24 kartą organizuojama sporto šventė suvienijo daugiau kaip 240 atstovų iš visų 25 Kauno rajono seniūnijų.

„Šiandien jūsų tikslas – ne tik dalyvauti įvairiose rungtyse, bet ir tiesiog pabūti drauge, pabendrauti, pasidžiaugti vienas kitu. Linkiu gražios dienos, gerų pasiekimų ir puikios nuotaikos“, – susirinkusiems linkėjo Kauno rajono vicemerė Raminta Popovienė.

Šventės dalyvius pasveikino ir su linksma mankšta iš savo vietų pajudėti privertė daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė Joana Bartaškienė.

„Jūs esate pavyzdys sveikiems žmonėms. Gebate susiburti, turite noro dalyvauti visur – tiek sportiniame, tiek kultūriniame gyvenime. Iš tikrųjų, jeigu mes norime gyventi ilgiau, sveikiau, įdomiau, turime būti aktyvūs, turėti pomėgių ir džiaugtis bendryste. Judėjimas yra gyvenimas. Aš džiaugiuosi jūsų aktyvumu!“ – kalbėjo J. Bartaškienė.

Sportininkai galėjo varžytis aklųjų ir silpnaregių šaškių, šachmatų, smiginio, šaudymo, stalo teniso, rankų lenkimo, metimo į krepšį rungtyse. Šių metų naujiena – vežimėlių slalomas. Daugiausia neįgalieji savo jėgas išbandė smiginio, metimo į krepšį, šaškių ir šaudymo rungtyse.

Kauno rajono savivaldybės vicemerai R. Popovienė ir Antanas Nesteckis rungčių nugalėtojams išdalijo per 60 medalių. Daugiausia jų – net 11 – iškovojo Čekiškės seniūnijos neįgalieji. Tarp lyderių – Raudondvario seniūnija, laimėjusi 7 medalius, ir Garliavos miesto seniūnija, jų iškovojusi 6.

Šventės dalyviai taip pat galėjo pasitikrinti žinias apie pakaunės kraštą ir sukti laimės ratą Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro stotelėje. Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras tikrino susirinkusiųjų sveikatą, matavo kraujo spaudimą, kūno masės indeksą, konsultavo sveikatos klausimais. Užduočių varžybų dalyviams turėjo ir kineziterapeutas Eimantas.

Finaline organizatorių dovana visiems tapo charizmatiškojo Stepono Januškos koncertas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS