Studentai pasaulio universitetų žaidynėse pildo trofėjų kraitį | Diena.lt

STUDENTAI PASAULIO UNIVERSITETŲ ŽAIDYNĖSE PILDO TROFĖJŲ KRAITĮ

Lietuvos studentų rinktinės, dalyvaujančios pasaulio universitetų žaidynėse Kinijoje, trofėjų kraitį papildė dar vienas medalis.

Laimėjo tris rungtis

Sidabrą iškovojo lengvaatletis Edgaras Benkunskas (Lietuvos sporto universitetas, LSU).

Jis dešimtkovės varžybose surinko 7 879 taškus ir į priekį praleido tik čeką Vilemą Strasky (7 925 tšk.). Trečią vietą užėmė australas Alecas Diamondas (7 812 tšk.).

Lietuvis laimėjo tris rungtis: disko metimo (45,95 m), rutulio stūmimo (14,83 m) ir ieties metimo (62,43 m). E. Benkunskas po kartą buvo antras (šuoliai į aukštį – 208 cm) ir trečias (110 m barjerinis bėgimas – 14,66 sek.).

Šiandien finale startuos trišuolininkė Diana Zagainova (Vilniaus universitetas, VU), jos rezultatas atrankos etape – 13,76 m (2 vieta).

Rytoj medalio sieks ieties metikas Edis Matusevičius (LSU), per atrankos varžybas pasiekęs antrą rezultatą – 75,14 m.

Lietuviai – finaluose

Plaukikas Andrius Šidlauskas (LSU), jau turintis 100 m krūtine rungties bronzą, vakar 200 m finalo varžybas užbaigė užėmęs 5 vietą (2 min. 12,16 sek.).

Pasaulio universitetų žaidynių čempione tapusi ir 2024-ųjų Paryžiaus olimpinių žaidynių normatyvą (100 m krūtine) įvykdžiusi Kotryna Teterevkova (VDU) taip pat pretenduos į antrą trofėjų – vakar pateko į 200 m plaukimo krūtine finalą.

Sidabrą yra iškovojęs Tomas Navikonis (JAV Ohajo universitetas, 200 m laisvu stiliumi).

Tikslai – aukščiausi

Irklavimo varžybose atrankos bangas sėkmingai – pirmu bandymu – įveikė trys Lietuvos įgulos.

Iškart į finalą pateko porinę dvivietę irklavusios Martyna Kazlauskaitė (VDU) ir Ugnė Juzėnaitė (Kauno kolegija, KA), į pusfinalius – vienviete startavusi Raminta Morkūnaitė ir Povilas Stankūnas (abu – VDU).

Porinės dvivietės įgula Mantas Juškevičius (VDU) ir Domantas Maročka (Floridos universitetas) šiandien dėl kelialapio į finalą varžysis paguodos varžybose.

„Mūsų rinktinei keliami aukščiausi tikslai – iškovoti aukso medalius, nes visi sportininkai patyrę, dalyvavę ir suaugusiųjų pasaulio čempionatuose“, – žaidynių išvakarėse kalbėjo irkluotojų treneris Karolis Sunklodas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS