Tinklininkės M. Paulikienė ir A. Raupelytė dramatiška pergale pradėjo Europos čempionatą | Diena.lt

TINKLININKĖS M. PAULIKIENĖ IR A. RAUPELYTĖ DRAMATIŠKA PERGALE PRADĖJO EUROPOS ČEMPIONATĄ

  • 0

Lietuvės Monika Paulikienė ir Ainė Raupelytė pergalingai startavo Vienoje (Austrija) prasidėjusiame Europos paplūdimio tinklinio čempionate.

Moterų turnyro D grupės pusfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkės po dramatiškos 51 min. trukusios kovos 2-1 (21:19, 15:21, 17:15) nugalėjo ispanes Lilianą Fernandez ir Paulą Sorią.

Ispanijos sportininkės sėkmingiau pradėjo susitikimą ir pirmavo 11:7, bet lietuvės greitai išlygino rezultatą, o pirmo seto pabaigoje iniciatyva jau priklausė M. Paulikienei ir A. Raupelytei.

Antrajame sete ispanės vėl įgijo keleto taškų pervarą, tik šįkart lietuvėms iniciatyvos perimti nepavyko, todėl mačo baigtis persikėlė į trečiąjį setą.

Trečiajame sete Lietuvos paplūdimio tinklininkės buvo pavojingai atsilikusios 6:10. Visgi tuomet puikūs M. Paulikienės padavimai, A. Raupelytės blokai leido sugrįžti į rungtynes, o pergalingas buvo dar vienas M. Paulikienės neatremiamas padavimas.

Ši pergalė ne tik leido patekti į grupės finalą, kuriame 17 val. mūsiškės žais su pasaulio čempionato prizininkėmis vokietėmis Svenja Muller ir Cinja Tillmann, bet ir užtikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Tiesa, pirmoji vieta grupėje garantuotų tiesioginį bilietą į antrąjį ratą.

Vyrų varžybos prasidės ketvirtadienį. Lietuviai Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius 13 val. F grupės pusfinalyje susitiks su olandais Leonu Luiniu ir Yoricku de Grootu.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvauja po 32 vyrų ir moterų komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks po tris stipriausias grupių komandas. Grupių nugalėtojai iškart pateks į antrąjį atkrintamųjų varžybų ratą.

Europos paplūdimio tinklinio čempionato prizų fondą sudaro 200 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Tinklininkės M. Paulikienė ir A. Raupelytė dramatiška pergale pradėjo Europos čempionatą
„Volleyball World“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS