TOK skųs CAS sprendimą atšaukti dėl dopingo rusų atletams paskelbtą diskvalifikaciją | Diena.lt

TOK SKŲS CAS SPRENDIMĄ ATŠAUKTI DĖL DOPINGO RUSŲ ATLETAMS PASKELBTĄ DISKVALIFIKACIJĄ

  • 0

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ketvirtadienį paskelbė, kad Šveicarijos federaliniam aukščiausiajam teismui apskųs Sporto arbitražo teismo (CAS) sprendimą panaikinti 28 Rusijos atletų diskvalifikaciją dėl dopingo.

Likus kelioms dienoms iki Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių CAS paskelbė, jog „nepakanka“ įrodymų, kad 2014 metų Sočio olimpiadoje šie atletai turėjo pranašumą dėl valstybės remtos dopingo sistemos. 

Dėl dopingo skandalo TOK uždraudė Rusijai dalyvauti vasarį Pietų Korėjoje vykusioje žiemos olimpiadoje. 

Maskva neslėpė džiaugsmo dėl CAS sprendimo atšaukti rusų atletams iki gyvenimo galo paskelbtą draudimą dalyvauti olimpiadose ir sakė, kad jis pastatė TOK į itin nepatogią padėtį.  

Tačiau TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) ketvirtadienį pareiškė, kad organizacija sieks, jog šis sprendimas būtų atšauktas ir „būtų apginti švarūs atletai“. 

„Įsivaizduojame save atletų, kuriuos tie Rusijos sportininkai aplenkė, vietoje. Turime CAS sprendimą, sakantį, kad „tai nereiškia, jog jie nekalti“, – sakė Th. Bachas. 

„Tai buvo galutinė priežastis, paskatinusi mus priimti šį sprendimą (skųsti nutartį). Nutartis nereiškia, kad jie yra nekati. Todėl pasakėme, kad nepriklausomai nuo to, kokie bus mūsų šansai, norime, kad kitų atletų labui tai peržiūrėtų Šveicarijos federalinis aukščiausiasis teismas“, – sakė TOK prezidentas. 

Apskųsti CAS sprendimą buvo nuspręsta po ketvirtadienį Lozanoje įvykusio TOK vykdomosios valdybos susitikimo. 

„Šansai laimėti neturėjo jokios reikšmės. Vienintelis veiksnys, paskatinęs mus priimti tokį sprendimą, yra noras apginti švarius atletus, pralaimėjusius rusų sportininkams, kurie nebuvo paskelbti nekaltais“, – pažymėjo Th. Bachas.

Gairės: dopingas, CAS, TOK
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS