Keturi Lietuvos plaukikai pateko į Europos čempionato pusfinalius | Diena.lt

KETURI LIETUVOS PLAUKIKAI PATEKO Į EUROPOS ČEMPIONATO PUSFINALIUS

  • 0

Lietuvos sportininkai tęsia pasirodymus Kopenhagoje (Danija) vykstančiame Europos plaukimo trumpajame (25 m) baseine čempionate.

Penktadienį 100 m plaukimo krūtine rungties atrankoje Rūta Meilutytė distanciją įveikė per 1.06,09 sek., savo plaukime buvo trečia ir pateko į pusfinalį. Bendroje įskaitoje ji užėmė 9 vietą.

Penktadienį 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties atrankoje užtikrintai plaukė abu Lietuvos atstovai, tačiau į pusfinalį prasimušti pavyko tik Simonui Biliui. Jis distanciją įveikė per 21,31 sek. ir savo plaukime finišavo ketvirtas. Tadas Duškinas distanciją įveikė per 21,69 sek. ir finišavo pirmas, tačiau šio rezultato norint patekti į pusfinalį neužteko. T. Duškinas bendroje įskaitoje užėmė 23 vietą.

LRT stop kadras

Penktadienį 200 m plaukimo nugara rungties atrankoje dalyvavusi Ugnė Mažutaitytė distanciją įveikė per 2.08,33 sek. ir savo plaukime užėmė ketvirtą vietą, tačiau šio rezultato norint patekti į finalą neužteko. Lietuvos atstovė bendroje įskaitoje užėmė 12 vietą.

LRT stop kadras

Penktadienį 100 m plaukimo krūtine rungties atrankoje startavo Giedrius Titenis bei Andrius Šidlauskas ir abiem jiems pavyko prasimušti į pusfinalį. G. Titenis savo plaukime buvo antras (57,92 sek.), Andrius Šidlauskas atplaukė penktas (58,23 sek.). Bendroje įskaitoje G. Titenis užėmė 9 vietą, A. Šidlauskas – 14.

LRT stop kadrai

Penktadienį 200 m plaukimo kompleksiniu būdu rungties atrankoje Povilas Strazdas distanciją įveikė per 1.59,51 sek. ir savo plaukime buvo trečias, tačiau šio rezultato norint patekti į finalą lietuviui neužteko.

Šiame čempionate Lietuvos plaukikų sąskaitoje – jau trys medaliai. Ketvirtadienį D. Rapšys 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties finale iškovojo auksą, trečiadienį 200 metrų plaukimo nugara rungtyje – bronzą. Trečiadienį aukso medaliu nudžiugino ir Rūta Meilutytė, sėkmingai finišavusi 50 metrų plaukimo krūtine finale.

Kopenhagoje vyksiančiame Europos plaukimo čempionate dalyvauja visi stipriausi mūsų šalies plaukikai. Tarp jų – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, Giedrius Titenis, Andrius Šidlauskas, Simonas Bilis, Deividas Margevičius, Ugnė Mažutaitytė, Tadas Duškinas, Povilas Strazdas, Gytis Stankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS