Vilniuje – absoliuti lietuvių kovotojų persvara | Diena.lt

VILNIUJE – ABSOLIUTI LIETUVIŲ KOVOTOJŲ PERSVARA

Tradicinis "Hero’s KOK World Series" turnyras nenuvylė kovinio sporto mėgėjų. Lapkričio 17-ąją Vilniaus "Siemens" arenoje vykusiame renginyje Lietuvos kovotojai įrodė savo pranašumą prieš varžovus iš užsienio. Net 10 iš 11 dvikovų baigėsi lietuvių pergalėmis ir tik vienoje akistatoje nugalėtojas nepaaiškėjo.

Areną užpildę žiūrovai išvydo dvi atidarymo kovas ir 11 pagrindinių dvikovų pagal kikbokso, MMA bušido ir muai tai taisykles. Tiesa, vienos intriguojančios kovos "Siemens" arenos lankytojai taip ir nesulaukė. Londono olimpinių žaidynių prizininkas Evaldas Petrauskas ringe turėjo pademonstruoti bokso įgūdžius, tačiau 26 metų lietuvis varžybų išvakarėse patyrė traumą ir jo dvikova su vokiečiu Dustinu Ammannu buvo atšaukta.

Vis dėlto ši nemaloni staigmena bendro teigiamo "Hero’s KOK World Series" turnyro įspūdžio nesugadino. Kaip įprasta, kovų ringe netrūko emocijų, efektingų smūgių, nokautų ir Lietuvos kovotojų pergalių. Turnyro pradžią paskelbė lietuvių Gusto Dimšos ir Lauryno Sriubiškio akistata, kurios nugalėtoju po trijų raundų kovos buvo pripažintas L.Sriubiškis. Visų trijų raundų prireikė ir antrame susitikime, kurio metu teisėjų sprendimu lietuvis Mantas Pultaražinskas įveikė varžovą iš Lenkijos Damianą Majszaką.

Prasidėjus pagrindinėms kovoms, Lietuvos kovotojų pergalių seriją pratęsė varžovą iš Kipro teisėjų sprendimu palaužęs Deividas Michnevičius, baltarusį Aleksejų Vavreniuką nokautavęs Sigitas Gaižauskas, tituluotą slovėną Vladimirą Konskį įveikęs Janas Nausas. Ringe neužtruko ir Tomas Pakutininskas. Beveik trimis dešimtimis kilogramų už varžovą sunkesnis ukrainietis Igoris Kukurudziakas neatlaikė lietuvio smūgių krušos ir dar pirmame raunde išmetė į ringą baltą rankšluostį.

Teisėjų sprendimu varžovą iš Turkijos įveikė Vitoldas Jagėlo, o Igoris Osininas įspūdingu smūgiu koja į galvą pakirto daugkartinį Lenkijos čempioną Sebastianą Samilą. Tik devintoje vakaro kovoje turkas Erkanas Varolas sugebėjo nutraukti pergalingą ringo šeimininkų žygį – jo ir lietuvio Arvydo Gervės akistatoje buvo užfiksuotos lygiosios. Netrukus į ringą pakilęs Mindaugas Narauskas po trijų raundų kovos teisėjų sprendimu įveikė varžovą iš Lenkijos Tomaszą Zamysłowskį, o priešpaskutinėje turnyro kovoje galingu nokautu sugrįžimą į ringą po sunkios traumos pažymėjo Henrikas Vikšraitis. Beveik tris raundus lygiai kovojęs graikas Andreasas Mavropoulos baigiantis dvikovai praleido stiprų lietuvio smūgį koja ir nugalėtoju buvo pripažintas H.Vikšraitis.

Paskutinėje turnyro kovoje žiūrovų emocijas kaitino geriausiu Lietuvos kovotoju tituluojamas Sergejus Maslobojevas. Tiesa, ringe lietuvio laukė ne IFSA organizacijos pasaulio čempiono titulą turintis turkas Fatihas Mehmetas Karakusas, o kovotojas iš Brazilijos Rafaelis De Souza. Turnyro išvakarėse vykusių sportininkų svėrimų metu pranešta, kad kovotojas iš Turkijos patyrė traumą, tad varžybų organizatoriai buvo priversti skubiai rasti S.Maslobojevui kitą varžovą. Pats sportininkas prieš kovą neslėpė, kad netikėti pokyčiai jį šiek tiek nustebino, bet iš vėžių neišmušė.

"Turiu pasakyti, kad suglumau išgirdęs šią naujieną. Kita vertus, tai tik dar kartą patvirtino, kad ruošiantis varžyboms nereikia sureikšminti savo varžovo. Reikia koncentruotis į save, reikia mokėti ringe prisitaikyti prie bet kokio priešininko. Svarbiausia, kad aš gerai jaučiuosi, esu lengvas, greitas ir stiprus. Manau, kad kovoje visi tai pamatys", – tikino S.Maslobojevas.

Visgi užbaigti turnyro įspūdingų smūgių fejerverkais lietuviui nepavyko. Gynybinę taktiką pasirinkęs brazilas atsilaikė visus tris raundus, o teisėjai pergalę skyrė aktyviau ringe atakavusiam S.Maslobojevui. Tiesa, pats sportininkas nebuvo patenkintas tokia baigtimi.

"Tikriausiai varžovas buvo išstudijavęs mano kovos stilių, tad vengė kontakto, nerizikavo ir mėgino įvelti mane į jam parankų žaidimą. Tai matydamas aš irgi be reikalo nerizikavau, dirbau protingai, rinkau taškus. Žinojau, kad laimiu, bet mano tikslas buvo ne tik pergalė. Labai norėjau žiūrovams dovanoti efektingą reginį, pradžiuginti nokautu. Deja, nepavyko. Tikiuosi, kad šią dovaną savo gerbėjams įteiksiu kitame turnyre", – pažadėjo S.Maslobojevas.

KOMENTARAS

Donatas Simanaitis

Lietuvos bušido federacijos prezidentas

Tai, kad Lietuvos kovotojai dominavo turnyre, nereiškia, kad varžovai buvo silpni. Manau, kad tas pergales lėmė įvairūs faktoriai. Visų pirma, dar prieš turnyrą kalbėjomės su treneriais ir akcentavome, kad kovotojai privalo būti tinkamai pasirengę varžyboms, nes turi demonstruoti tik aukščiausią klasę. Kita vertus, buvo ir tam tikras sėkmės faktorius. Jei Henrikas Vikšraitis baigiantis dvikovai nebūtų pataikęs varžovui koja į smilkinį, tikėtina, kad į viršų būtų kilusi kovotojo iš Graikijos ranka. Taip pat ir Igoris Osininas realiai pralaiminėjo kovą, bet jį išgelbėjo vadinamasis atsitiktinis smūgis, po kurio lenkas taip ir neatsigavo.

Manau, kad turnyras buvo aukšto lygio, nors žiūrovams gal ir norėjosi šiek tiek efektingesnių kovų. Suprantu, kad visi laukė Sergejaus Maslobojevo sprogimo. Iš tiesų, Sergejus yra vienas geriausių KOK kovotojų pasaulyje savo svorio kategorijoje, tad jo paties lūkesčiai ir reikalavimai sau yra labai aukšti. Visgi šį kartą jam teko per kelias dienas keisti kovos strategiją ir ieškoti priėjimo prie labai pajėgaus priešininko. Rafaelis De Souza iki šiol dalyvavo trijuose KOK turnyruose ir laimėjo visas kovas, dvi iš jų – nokautais. Tai iš tiesų buvo kietas riešutas.

Galbūt visi daugiau laukėme iš sunkiasvorių – Tomo Pakutinsko ir jo varžovo Igorio Kukurudziako akistatos. Tomas yra žinomas savo kovos įgūdžiais parteryje, o ukrainietis –  stiprus stovėsenos kovotojas. Tačiau tų privalumų mes neišvydome, nes labai energingai startavęs Tomas tiesiog sudaužė varžovą. Nemalonu, kad apmaudi buitinė trauma neleido turnyre pasirodyti boksininkui Evaldui Petrauskui. Likus dviem dienoms jis namuose stipriai įsipjovė į ranką, prireikė net operacijos. Evaldas veržėsi į ringą, sakė, kad pasiryžęs kautis ir su tvarsčiais, tačiau mes nusprendėme nerizikuoti. Manau, kad mes jį išvysime kitame mūsų turnyre.

Noriu pasidžiaugti jaunųjų Lietuvos kovotojų pasirodymais. Laurynas Siurbiškis, Mantas Pultaražinskas, Deividas Michnevičius, Raimondas Avlasevičius yra mūsų šalies ateitis, jaunieji talentai. Jie sparčiai tobulėja, nors profesionaliame ringe žengia tik pirmuosius žingsnius.

"Hero’s KOK World Series" turnyro rezultatai:

Atidarymo kovos

-67 kg, KOK taisyklės: Laurynas Siurbiškis (Lietuva) laimėjo prieš Gustą Dimšą (Lietuva)

-67 kg, KOK taisyklės: Matas Pultaražinskas (Lietuva) laimėjo prieš Damianą Majszaką (Lenkija)

Pagrindinės kovos

-71 kg, KOK taisyklės: Deividas Michnevičius (Lietuva) laimėjo prieš Levanis Revazishvili (Kipras)

-75 kg, KOK taisyklės: Raimondas Avlasevičius (Lietuva) laimėjo prieš Mantą Stankį (Lietuva)

-75 kg, muai tai taisyklės: Sigitas Gaižauskas (Lietuva) laimėjo prieš Aleksei Vavreniuką (Baltarusija)

-71 kg, KOK taisyklės: Janas Nausas (Lietuva) laimėjo prieš Vladimirą Konsky (Slovakija)

+93 kg, MMA bušido taisyklės: Tomas Pakutinskas (Lietuva) laimėjo prieš Igorį Kukurudziaką (Ukraina)

-75 kg, MMA bušido taisyklės: Vitoldas Jagėlo (Lietuva) laimėjo prieš Yalciną Bayramą (Turkija)

-65 kg, KOK taisyklės: Igoris Osininas (Lietuva) laimėjo prieš Sebastianą Samilą (Lenkija)

-71 kg, KOK taisyklės: Erkanas Varolas (Turkija) prieš Arvydą Gervę (Lietuva).

Lygiosios

-71 kg, KOK taisyklės: Mindaugas Narauskas (Lietuva) laimėjo prieš Tomaszą Zamysłowski (Lenkija)

-71 kg, KOK taisyklės: Henrikas Vikšraitis (Lietuva) laimėjo prieš Andreas Mavropoulos (Graikija)

-93 kg, KOK taisyklės: Sergejus Maslobojevas (Lietuva) laimėjo prieš Rafaelį De Souza Xavierą (Brazilija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS