Vilniuje prasideda pasaulio rankų lenkimo čempionatas | Diena.lt

VILNIUJE PRASIDEDA PASAULIO RANKŲ LENKIMO ČEMPIONATAS

  • 0

Vilniuje parodų ir kongresų centre „Litexpo“ prasidėjo pasaulio rankų lenkimo čempionatas. Į pirmenybes susirinko 46 šalių atletai, kurie rugsėjo 17- 20 dienomis varžysis dėl rankų lenkimo pasaulio čempionų vardų.

Kalbėdamas pasaulio rankų lenkimo čempionato atidarymo metu Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pasidžiaugė, jog Lietuvos sostinei teko didžiulė garbė priimti trisdešimt šeštąsias  planetos rankų lenkimo pirmenybes.

„Džiugu, kad toks renginys vyksta Vilniuje. Esu giliai sujaudintas, kad ši sporto bendruomenė atvyko į Lietuvos sostinę. Linkiu ne tik įnirtingų kovų, bet ir rasti laiko apžiūrėti miestą“, - sakė A.Zuokas. 

Atidarymo ceremonijos metu kalbėjęs pasaulio rankų lenkimo federacijos prezidentas Assenas Hadjitodorovas pabrėžė, jog į šias pasaulio rankų lenkimo pirmenybes susirinko pajėgiausi planetos atletai..

"Mūsų laukia įdomi ir bekompromisė kova. Dėkoju miestui ir kviečiu žiūrovus išvysti stipriausius pasaulio rankų lenkikus. Juk ne kasdien pasitaiko tokia proga“, - kalbėjo A.Hadjitodorovas.

Pasaulio rankų lenkimo pirmenybėse dalyvauja beveik tūkstantis atletų. Sportininkai kovos keturiose amžiaus grupėse (16-18 m., 18-21 m., 21-40 m., 40 metų ir daugiau) bei bus suskirstyti į 11 vyrų bei 8 moterų svorio kategorijas.

Lietuvai įvairiose svorio kategorijose atstovaus 48 sportininkai. Šalies rankų lenkimo federacijos prezidentas Vydas Mikelionis sako, jog Lietuvai aukso medalius turėtų iškovoti keli sportininkai tarp kurių bus ir absoliuti savo svorio (virš 80 kg) lyderė Eglė Vaitkutė.

„Jei viskas eisis gerai, Eglė turėtų iškovoti medalius tiek lenkiant kaire, tiek lenkiant dešinėmis rankomis. Pasaulyje Eglei kol kas nėra lygių", - sako V.Mikelionis.

Kovas rankų lenkimo pasaulio pirmenybėse E.Vaitkutė pradės penktadienį ir šeštadienį.

Pasaulio rankų lenkimo čempionatas vyksta parodų ir kongresų centre „Litexpo“. Bilietus į renginį platina „Bilietai.lt“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS