Vilniuje rinksis Europos lengvosios atletikos žvaigždynas | Diena.lt

VILNIUJE RINKSIS EUROPOS LENGVOSIOS ATLETIKOS ŽVAIGŽDYNAS

  • 0

Spalio 14 dieną Vilniuje rinksis lengvosios atletikos žvaigždės – rengiami Europos lengvosios atletikos asociacijos (EA) apdovanojimai „Golden Tracks“. Šiemet šventė ypatinga ne tik tuo, kad ji organizuojama Lietuvoje, bet gali būti įdomu stebėti ir renginio vedėjų duetą – šiemet renginį kartu su britu Andy Kay patikėta vesti geriausiai šalies šuolininkei į aukštį Airinei Palšytei.

2017 m. Europos uždarų patalpų čempionė, EA atstovus sužavėjusi tiek išvaizda, tiek savo iškalba, tikina labiau norėjusi būti apdovanojimus atsiimančiųjų pusėje, tačiau džiaugiasi jai atitekusiu nauju vaidmeniu.

„Norėčiau būti kitoje pusėje – ten, kur gauna apdovanojimą, nes sezono pradžioje buvo daug vilčių dedama. Bet sportas nėra toks prognozuojamas. <...> Šįkart gavau šiek tiek kitokią rolę, kuri taip pat yra įdomi ir labai atsakinga. Tai tikrai man didžiulė garbė“, – sako A. Palšytė.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis pažymi, kad Vilniuje organizuojamo renginio nauda Lietuvai bus didžiulė. Pasak jo, „Golden Tracks“ apdovanojimai yra sudėtinė Europos lengvosios atletikos kongreso-konvencijos dalis, o spalio 12–14 dienomis Vilniuje vyksianti konvencija yra svarbiausias ne varžybų tipo lengvosios atletikos renginys Europoje.

Apie dalyvavimą „Golden Tracks“ jau patvirtino aštuoni pasaulio čempionai.

Tiesioginė transliacija iš Europos geriausių lengvaatlečių apdovanojimų –  šeštadienį, 21 val. per LRT KULTŪRĄ ir LRT.lt.

Daugiau apie tai – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS