Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais | Diena.lt

IŠ ŽAIDYNIŲ IZRAELYJE GRĮŽO SU MEDALIAIS

  • 1

Izraelyje, Jeruzalėje, baigėsi 52-osios Tarptautinės vaikų sporto žaidynės. Viename didžiausių vaikų sporto renginių pasaulyje Kauno rajono komandos atstovai iškovojo du sidabro medalius.

Lengvosios atletikos varžybose geriausiai sekėsi Jokūbui Zareckui. Iš Zapyškio kilęs sportininkas šuolio į tolį rungtyje, kurioje varžėsi 24 sportininkai, nušoko 6 m 35 cm ir iškovojo II vietą. Jis taip pat pagerino asmeninį rekordą. J. Zareckas dalyvavo ir 100 m bėgimo rungties varžybose. Lengvaatletis varžėsi su 35 sportininkais ir pateko į finalinį bėgimą bei iškovojo aštuntą vietą.

Dziudo atstovas Paulius Kryžiokas 55 kg svorio kategorijoje varžybų finale po atkaklios kovos pralaimėjo Izraelio atstovui ir iškovojo II vietą.

Į Jeruzalę iš Pakaunės buvo išvykę aštuoni sportininkai – keturi dziudistai ir keturi lengvaatlečiai. Vaikus lydėjo komandos vadovas Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas sportui Arūnas Talalas, treneriai Romualdas Pocius, Alfredas Starkevičius ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius.

Kauno r. komanda didžiausiame Izraelio mieste ne tik intensyviai sportavo, bet ir dalyvavo edukacinėse veiklose. Jaunuoliai aplankė žymias vietas – vaikščiojo po Jeruzalės senamiestį, nuvyko prie Raudų sienos, lankėsi Šventojo kapo bažnyčioje.

Pakaunės delegacijai daug įspūdžių padarė žaidynių atidarymo ir uždarymo šventės. „Renginiui organizatoriai ir dalyviai pasiruošė puikiai. Kitais metais 53-iosioms žaidynėms, kurios vyks Rusijoje, Ufoje, Kauno r. sportininkai pradės ruoštis jau nuo dabar“, – sakė komandos vadovas A. Talalas.

Šiais metais Tarptautinėse vaikų sporto žaidynėse dalyvavo daugiau nei tūkstantis jaunųjų sportininkų iš trisdešimties pasaulio šalių – Kenijos, Australijos, Kosta Rikos, Kanados, Indijos, Pietų Korėjos, Meksikos ir kitų valstybių.

Lietuvai šiose žaidynėse atstovavo sportininkai iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio ir Kauno raj

GALERIJA

  • Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais
  • Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais
  • Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais
  • Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais
  • Iš žaidynių Izraelyje grįžo su medaliais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jone

Kiek zinau, kad Kauno m. vaikai irgi dalyvavo ir medalius gavo ne tik rajono. Stebina straipsnio paviršutiniškumas. Gal geros smagios naujienos neįdomu mūsų kraujo ištroškusiems prisigėrusiems tautiečiams?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS