„Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas | Diena.lt

„ŽIEMOS TAURĖS” LENKTYNĖSE – DALYVIŲ SKAIČIAUS REKORDAS

  • 0

Praėjusį sekmadienį, sausio 13-ą dieną, Smalininkų kartodrome vyko Lietuvos kartingo federacijos „Žiemos taurės“ 2-ojo etapo varžybos. Permainingos oro sąlygos, kai prasidėjus atšilimui varžybų dieną trasos danga kito nuo suvažinėto sniego iki šlapo asfalto su ledo ir sniego fragmentais, kartingo lenktynininkų neišgąsdino – į Smalininkus susirinko rekordinis dalyvių skaičius.

„Žiemos taurė“ – tai oficialios neklasifikuojamos kartingo varžybos įtrauktos į LKF kalendorių, jos rengiamos tam,  kad ir žiemą lenktynininkai neprarastų kvalifikacijos. Tačiau šį formatą sportininkai pamėgo ir įvertino. Štai savaitgalį Smalininkuose varžėsi rekordinis dalyvių skaičius – net 44 sportininkai. Kaip teigia organizatoriai, viena iš svaresnių tokio augimo priežasčių ir žiemos, ir vasaros sezoną – į taisyklių stabilumą orientuota ilgalaikė kartingo sporto raidos politika. Tiek vasaros, tiek žiemos sezono metu taisyklės iš esmės nesikeičia – aiškiai apibrėžtos tos pačios klasės, reglamentuotas vienodų padangų naudojimas.

Kartodromas Smalininkuose pradėjo veikti 1980 metais, jis buvo vienas iš moderniausių tuometinėje Sovietų Sąjungoje, jo rato ilgis – vienas kilometras. Čia būsimus čempionus ugdė treneris Romualdas Ščiuckas, čia savo sportinę karjerą pradėjo ir dabar Smalininkų kartodrome plušantis sporto pedagogas Taurimas Staniulis. Smalininkuose „užaugo“ ir KZ2 klasės Europos čempionas Simas Juodviršis.

LKF „Žiemos taurės“ 2-ojo etapo varžybose Smalininkų kartodrome „Micro“ klasėje triumfavo Tomas Rudokas, antras liko Dominykas Vinogrodskis, trečioji vieta atiteko Dovydui Adomavičiui. „Mini“ klasės nugalėtojų trejetas toks – Kajus Rudzevičius, Laurynas Žadeika ir Hubertas Būdvytis. „Open Junior“ klasėje pirma buvo Andrėja Vibiriantytė, antroji vieta atiteko Lukui Scherbinskui, o trečia – Jokūbui Bagdonavičiui. „Open P“ klasėje pirmas buvo Mykolas Mazinas. Tuo tarpu „Open“ klasės nugalėtojų trejetas toks – Dajus Dabašinskas, Justas Jonušis ir Maxim Lieder. „Raket 120“ klasėje ir vėl nepralenkiamas buvo Darius Maciulevičius, antras liko Vaidas Mičiūda, o trečią vietą užėmė Vilius Reškevičius.

Sekantis žiemos lenktynių etapas įvyks dar šį mėnesį, vos po kelių savaičių. LKF „Žiemos taurės“ 3-iojo etapo varžybos startuos sausio 27-ą dieną sostinės Plytinės kartodrome. Pasak organizatorių, šią žiemą įvyks penki šios serijos kartingo lenktynių etapai.

GALERIJA

  • „Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas
  • „Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas
  • „Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas
  • „Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas
  • „Žiemos taurės” lenktynėse – dalyvių skaičiaus rekordas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS