„Aistės-LSMU“ nugalėjo „Vilkmergę“ | Diena.lt

„AISTĖS-LSMU“ NUGALĖJO „VILKMERGĘ“

  • 0

Puikią sportinę formą demonstruojančios Kauno „Aistės-LSMU“ (9 pergalės/3 pralaimėjimai) pratęsė pergalių seriją iki aštuonių iš eilės.

Roko Kondratavičiaus vadovaujamas klubas Baltijos čempionato rungtynėse svečiuose 78:67 (21:14, 20:20, 18:15, 19:18) pranoko Ukmergės „Vilkmergę“ (6/6) bei nutraukė jos trijų laimėjimų atkarpą, praneša moterulyga.lt.

Ši pergalė kaunietėms leido užsitikrinti antrąją vietą Baltijos lygoje. Ketvirtfinalyje „Aisčių-LSMU“ lauks septintoje pozicijoje likusi komanda - Klaipėdos „Fortūna“ arba Talino „Ulikool“ (Estija).

Lietuvos čempionate „Aistės-LSMU“ taip pat žengia antros, o nuo trečioje vietoje esančios „Vilkmergės“ dabar atitrūko per tris laimėjimus.

Viešnios iš Kauno į priekį šovė nuo pat susitikimo pradžios, kada Greta Tamašauskaitė susmeigė tris tritaškius paeiliui ir pirmavo 9:2. Rezultatyviausią mačą „MultiGyn“ Moterų lygoje sužaidusi 24-erių gynėja iš viso pataikė 5 tritaškius iš 10-ies bandymų, o į savo sąskaitą įsirašė 20 taškų.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, R. Kondratavičiaus treniruojama ekipa buvo priekyje 10-ies taškų persvara (59:49), bet tuoj pat ji gerokai šoktelėjo įsibėgėjus Daugilės Šarauskaitės ir Kristinos Masionytės duetui.

Jos kartu įmetė 10 taškų iš eilės, Kristė Druskytė pridėjo metimą iš toli, Gabija Šegždaitė - dvitaškį ir „Vilkmergės“ deficitas išaugo iki 56:74.

Po Klaudijos Serkevičiūtės ir Rasos Knyzaitės tolimų metimų šeimininkės priartėjo 63:76, bet paskui D. Šarauskaitė dar įmetė dvitaškį ir kaunietės varžovių arčiau nebeprisileido - 78:67.

Gitauto Kievino vadovaujama „Vilkmergė“ dar antrojo kėlinio pradžioje prarado vieną lyderių Gabrielę Šulskę. Gynėja judėdama gynyboje užkliuvo už varžovės kojos ir pakrito ant parketo, nuo kurio pakilo tik po kurio laiko.

Per 12 minučių 3 taškus, 2 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius bei 2 rezultatyvius perdavimus surinkusi krepšininkė šokinėdama ant vienos kojos paliko aikštę ir daugiau joje nepasirodė.

38 minutes rungtyniavusi K. Serkevičiūtė įmetė 18 taškų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir įsirašė 17 naudingumo balų. K. Perry sąskaitoje - dvigubas dublis: 15 taškų ir 12 atkovotų kamuolių.

„Aisčių-LSMU“ gretose spindinti D. Šarauskaitė per 30 minučių surinko 17 taškų,sugriebė 10 kamuolių, blokavo 2 metimus ir užfiksavo 27 balų naudingumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS