Apie Australijos rinktinės intrigą užsiminęs treneris: Lietuva – krepšinio gigantė | Diena.lt

APIE AUSTRALIJOS RINKTINĖS INTRIGĄ UŽSIMINĘS TRENERIS: LIETUVA – KREPŠINIO GIGANTĖ

  • 0

Australijos rinktinės treneris Andrej Lemanis nurimus pasaulio čempionato burtų traukimo šurmuliui pakomentavo H grupę, kurioje atsidūrė kartu su Lietuva, Kanada ir Senegalu.

„Pasaulio čempionate realybė yra tokia, kad bet kokiu atveju turėsi kautis su geromis komandomis. Šiais laikais krepšinyje apskritai nėra lengvų varžovų.

Burtai lėmė, kad grupių etape susitiksime su trimis skirtingą stilių demonstruojančiomis rinktinėmis iš Europos, Šiaurės Amerikos ir Afrikos.

Lietuva yra krepšinio gigantė ir nors turi tik kelis milijonus gyventojų, kiek prisimenu, nėra praleidusi olimpiados. Tai įspūdinga“, – kalbėjo Lemanis.

Latviškų šankų turintis australų specialistas taip pat pridūrė, jog jo rinktinė jau nuo pradžių turės demonstruoti aukščiausio lygio žaidimą.

„Tam, kad praeitume grupių etapą, turėsime ten žaisti savo geriausią krepšinį. Reikės maksimaliai susikaupti pasiruošime ir į pirmąsias rungtynes žengti nusiteikus kovai“, – sakė jis.

Strategas trumpai pakomentavo ir kone didžiausią Australijos rinktinės mįslę – Filadelfijos „76ers“ žvaigždės Beno Simmonso žaidimą čempionate.

„Situacija su Benu nepasikeitė. Jis turės daug reikalų su sutartimi NBA, bet jis nori žaisti. Šansų yra. Mes priimsime bet kokį jo sprendimą, tad dabar belieka laukti ir pamatyti, kaip bus“, – teigė Lemanis.

Kitas Australijos rinktinės trenerių štabo narys Lucas Longley tikino, jog H grupė – viena konkurencingiausių.

„Nėra abejonių, kad atsidūrėme labai sudėtingoje grupėje, bet yra du būdai į tai žiūrėti – su nerimu arba su noru pasinaudoti proga.

Aš renkuosi pozityvųjį variantą – jei nori siekti medalių, kelyje privalai nugalėti pajėgias ekipas“, – teigė Longley.

H grupė pasaulio čempionatą pradės Donguano mieste.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS