Apkartusi „Lietuvos ryto“ pergalė: V. Micičių stūmęs vyras pats atvyko į policiją | Diena.lt

APKARTUSI „LIETUVOS RYTO“ PERGALĖ: V. MICIČIŲ STŪMĘS VYRAS PATS ATVYKO Į POLICIJĄ

  • 8

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo žaidėją Vasilije Micičių pastūmęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ aistruolis antradienį prisistatė į sostinės policijos komisariatą.

„Taip, jis buvo atėjęs, bet sprendimas dėl galimos administracinės nuobaudos dar nėra priimtas“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Paulius Radvilavičius.

Pasak jo, krepšininką pastūmusiam jaunuoliui gresia atsakomybė už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kibimas prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Jeigu pažeidimas buvo padarytas viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, asmeniui gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo šešių mėnesių iki dvejų metų.

Socialiniuose tinkluose pasklidusiuose vaizdo įrašuose matyti, kaip sostinės krepšinio klubo sirgalius stumia V. Micičių į nugarą.

„Lietuvos ryto“ klubas pareiškė esantis pasirengęs bendradarbiauti su policija, kad incidentas būtų pilnai ištirtas, o atsakingi žmonės patraukti atsakomybėn.

„Taip pat turėsime rimtą pokalbį su „Siemens“ arena, kuri privalo užtikrinti saugumą ir tvarką.“, – klubo atstovo spaudai BNS perduotame komentare cituojamas „Lietuvos ryto“ projektų vadovas Donatas Žunda.

Policija dar pirmadienio vakarą feisbuke paragino krepšininką pastūmusį sirgalių atvykti į komisariatą.

Išsakė nuomonę ir R. Kurtinaitis

„Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis, paklaustas apie šį nemalonų incidentą, teigė, jog tam ir yra reikalinga apsauga. „Manau, kad negerai, bet turime visokių sirgalių. Labai džiaugiuosi, kaip šiandien mus palaikė sirgaliai. Bet yra taisyklės, kada tu negali liesti žmonių. Tam yra žaidėjai ir žiūrovai. Tai turėtų atlikti apsaugos darbuotojai, kad ta siena kažkokia būtų. Žaidėjas nuėjo per arti, o tas įsiaudrinęs žiūrovas pribėgo. Matėme, kaip futbolo rungtynėse nuogi laksto aikštėje. Tam yra apsauga. Čia labiau apsaugai skirta“, – trenerį cituoja portalas basketnews.lt.

Pirmadienio rungtynėse R. Kurtinaičio auklėtiniai nutraukė 14 nesėkmių seriją lemiame sezono etape ir 82:73 (17:15, 22:18, 18:22, 25:18) palaužė Kauno „Žalgirį“. Vilniečiai serijos rezultatą iki 4 pergalių išlygino 1-1.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ - Kauno „Žalgiris“

Gedimino Bartuškos (ELTA), V. Skaraičio (BFL) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Žalgiris išvien su policija

Serbo provokacijai nepavykus, Iš pradžių P.Motiejūnas ketino rašyti zajavą dėl serbo Micič pažeminimo.. Galvojau parašys - taps ožiais.. Nerašys - liks gaidžiais. Bet matom, kad vistiek per mentine tvarkosi reikalus..

Aleksiejus

Erelis su gaidžio galva

serbas bandė provokuot

o vos nebuvo pagaidintas..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS