Aukštaūgis iš Danijos gerino karjeros rekordus | Diena.lt

AUKŠTAŪGIS IŠ DANIJOS GERINO KARJEROS REKORDUS

Buvusio vieno geriausių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperių Giedriaus Pečiulionio treniruojama Kauno rajono „Omega“ ekipa veržiasi į Regionų krepšinio lygos (RKL) lyderes. Kauniečiai iškovojo jau 19-ąją pergalę ir pavijo ambicingą „Raseinių“ klubą.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos gynėjas Evaldas Dainys įmetė 17 taškų, o puolėjas Ignas Ryla surengė karjeros pasirodymą, taip nepalikdami šansų VDU krepšininkams. „Omega“ ekipa varžovus pranoko 107:80, o I.Ryla surinko net 60 naudingumo balų. Jis ne tik pelnė 30 taškų, bet ir sugriebė 18 kamuolių, taip pakeldamas savaitės vidurkius iki įspūdingų 25,5 taškų, atkovotų 14,5 atšokusių kamuolių, 4,5 rezultatyvių perdavimų, 5 perimtų kamuolių rinktų 48 naudingumo balų.
 

Tuo tarpu pagrindinis „Omegos“ konkurentas kovoje dėl titulų - „Raseinių“ klubas, 85:74 išsivežė pergalę iš Marijampolės. Nugalėtojams buvęs LKL klubo „Nevėžis“ įžaidėjas Gediminas Butkus surinko 19 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Pralaimėjusiųjų gretose labiausiai pasižymėjo taip pat buvęs LKL žaidėjas Jaunius Davniukas. Buvęs Utenos „Juventus“ lengvasis kraštas pelnė 19 taškų. Tiesa, jo atstovaujama Marijampolės komanda kol kas pasigirti sėkme negali. Suvalkiečiai su 8 laimėjimais rikiuojasi 12-oje pozicijoje.

Kur kas geresnės Kauno „Atleto“ perspektyvos. Kauniečiai, prie jų vairo neseniai stojus buvusiam Kauno „Žalgirio“ dublerių strategui Tomui Keršiui, surengė įspūdingą 8 pergalių iš eilės spurtą ir pakilo į 3-ąją poziciją. 17-ąją pergalę (85:77) jie įsirašė atkaklioje akistatoje su Šilalės „Lūšies“ (11 laimėjimų ir 11 nesėkmių) klubu. Vadovaujami T.Keršio LSU krepšininkai iš viso laimėjo net 14 mačų iš 17. Beje, „Atleto“ komandoje dvikovoje su Šilalės ekipa pasižymėjo buvęs žinomas įžaidėjas Rolandas Alijevas. Jis įmetė 15 taškų. Buvęs Kauno „Žalgirio“ puolėjas Andrius Aleksandrovas pridūrė 7 taškus.

Dar viena Kauno komanda „Žalgiris-3“ neturėjo vargo 105:73 su „SC-Balticum“ klubu. Žalgiriečiams 23 taškus įmetė Nojus Pakratjevas, o ekipai atstovaujantis legionierius iš Danijos Louisas Danielis Zimpita Stormarkas pasiekė šūsnį sezono asmeninių rekordų. 17-metis 204 cm ūgio vidurio puolėjas surinko 16 naudingumo balų, pelnė 9 taškus, atkovojo 10 kamuolių bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Visa tai – geriausi jaunuolio rezultatai šį sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS