Be spindesio, bet ketvirtfinalyje – slovėnai išsiuntė namo belgus | Diena.lt

BE SPINDESIO, BET KETVIRTFINALYJE – SLOVĖNAI IŠSIUNTĖ NAMO BELGUS

  • 1

Europos krepšinio čempionato antrąja ketvirtfinalio dalyve tapo Slovėnija, aštuntfinalyje ne dominavusi prieš Belgijos rinktinę, bet vis dėlto pasiekusi sau reikalingą pergalę rezultatu 88:72.

Pirmojoje rungtynių pusėje slovėnai kontroliavo žaidimą, bet belgams sekėsi laikytis nuo varžovų koviniu atstumu. Belgijos rinktinė į kiekvieną Slovėnijos ekipos spurtą atsakydavo savuoju ir po 2 kėlinių teturėjo 3 taškų deficitą – 41:44.

Vaizdas aikštėje nepasikeitė ir po pertraukos, po 3 kėlinių slovėnai turėjo tokią pačią trapią persvarą – 63:60.

Lemiamą spurtą favoritams pavyko surengti tik ketvirtojo kėlinio viduryje, kai Klemenas Prepeličius pataikė tritaškį, dvitaškį pridėjo Vlatko Čančaras ir skirtumas išaugo iki 10 taškų (75:65).

Po šio smūgio Belgijos rinktinė nebeatsitiesė.

Slovėnijos ekipą į pergalę vėl vedė Luka Dončičius, pelnęs net 35 taškus (4/10 tritaškiai, 7/15 dvitaškiai, 9/10 baudos, 5 atkovoti kamuoliai, 5 perimti, 5 rezultatyvūs perdavimai) ir surinkęs net 33 naudingumo balus. Slovėnas tapo pirmuoju krepšininkus per pastaruosius 30 metų, pelniusiu 30 ir daugiau taškų per trejas Europos čempionato rungtynes iš eilės.

13 taškų slovėnams pridėjo K. Prepeličius, 12 – Mike‘as Tobey, 11 – Goranas Dragičius.

Belgijos ekipai Emmanuelis Lecomte pelnė 16 taškų, o Pierre‘as-Antoine‘as Gillet pridėjo 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Europos čempionato ketvirtfinalyje Slovėnijos ekipa susitiks su Ukrainos ir Lenkijos dvikovos laimėtojais.

Pirmajame ketvirtfinalyje šiandien Prancūzija po pratęsimo 87:86 pralaužė Turkiją. Dar du mačai bus žaidžiami vakare: 19 val. susikaus Vokietija ir Juodkalnija, o 21.45 val. – Lietuva ir Slovėnija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A grupės s l a b a k a i ,

visi važiuos NAMO, t.sk. ir ispanai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS